Creatief met bloempotten
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
creatief met bloempotten, versierd met stofjes
DIY

Creatief met bloempotten

Creatief met bloempotten, voor een frisse wind op het terras. Eigenlijk heb je er nooit genoeg, want in elk potje of pannetje past een plant die het terras weer mooier maakt. Juist die variatie is zo leuk. En manieren genoeg om ze te versieren, neer te zetten, te stapelen of op te hangen.

Geheel gestoffeerd
Er al eens aan gedacht om restjes stof zo te gebruiken? Ze blijven de hele zomer mooi als je de bloempotten vooraf insmeert met vernis. Dat laagje zorgt ervoor dat de stof harder wordt en bestand is tegen een regenbui. Rol de ingesmeerde pot voorzichtig over de reep stof en druk tegelijkertijd goed aan. Vouw de stof naar binnen om voor een mooie rand.

Stoel (atelier-authentique.nl), verschillende planten (homeandgardenplants.net), potjes (intratuin.nl, ikea.nl en privébezit), stof (jansikkes.nl).


Toren van bloempotten

creatief met bloempotten, gestapeld tot toren
Heel veel verschillende bloempotten uit de kringloopwinkel worden, opgestapeld en in één kleur geschilderd, toch een prachtig geheel. Perfect voor een plant als klimop die hoogte nodig heeft voor zijn uitlopers. Lijm de onderdelen eerst vast met een speciale 2-componenten lijm. Schilder daarna de pottentoren in een mooie kleur.

Potten (kringloopwinkel), kan (weldaad.com), verf Green blue (farrow-ball.com), wit bankje (privébezit), witte kaarsenhouder (loods5.nl), Hedera (homeandgardenplants.net).


Pannenset als bloempot

creatief met bloempotten, planten in pannetjes
Geen ruimte meer op het terras? Dan kun je nog verder de hoogte in. Deinend in de wind hangen deze emaillen ‘omapannetjes’ er als bloempotten weer swingend bij. Fris opgeschilderd, met een kleurig bovenrandje. Een kwestie van vier touwen eromheen binden en ophangen. Tip: zet de planten er in een pot in of maak een klein gaatje onderin zodat het regenwater kan weglopen.

Emaillen pannetjes (kringloopwinkel), verf Green blue en Saxon green, verf randje Book room red (farrow-ball.com), touw (bouwmarkten).


Trap-etagère voor een verzameling bloempotten

creatief met bloempotten, potten op trap
Zo krijgt die onbetrouwbare, oude keukentrap toch nog een heel glorieus nieuw leven: als eregalerij voor bloempotten met bloeiende planten. Sommige potten zijn eerst nog mooi in de verf gezet.

Pot rechtsonder (loods5.nl), juten pompoenzak, kleine potjes en lichtroze pot (intratuin.nl), verf Parma grey, Saxon green, Book room red, Green blue  (farrow-ball.com), kunststof gietertje Handy (dewiltfang.nl), laarzen (privébezit).

Fotografie: Rolinda Windhorst Styling: Stijlbloem/Fleur Spronk

 

 

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee