Buxus: Wat & Hoe - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
buxus
Tuinplanten

Buxus: Wat & Hoe

Wat?

De Buxus is een zeer veelzijdige plant, die het hele jaar groen blijft.  Je kan hem op veel manieren snoeien, zodat hij perfect op allerlei plekken in je tuin past.  Deze plant is ook nog eens beresterk en makkelijk te onderhouden.

Hoe?

• Snoei twee keer per jaar. Als de eerste jonge scheuten er goed opstaan, half mei tot begin juni. Snoei je te vroeg, dan moet het in de zomer opnieuw. Dan in september een tweede keer. Niet te laat, want dan maakt hij scheuten die niet zijn bestand tegen vorst en eraf vriezen. Kies een bewolkte maar droge dag om te snoeien.
• De eerste vormen in een nieuwe buxus kun je er best met een heggenschaar in snoeien. Gebruik voor fijnere vormen een speciale buxusschaar.
• Eraf is eraf, dus zet, zoals een beeldhouwer dat doet, geregeld een stap achteruit om van een afstandje het resultaat goed te kunnen bekijken.
• De laatste jaren zijn buxussen veel gevoeliger voor verschillende ziektes, met name schimmels. Aan te raden dus om zowel voor als na het snoeien de snoeischaar te ontsmetten. Dat kan in een emmer met water en een scheutje chloor. Juist de meest verkochte soort, Buxus sempervirens, is erg gevoelig. Een sterke soort is Buxus microphylla ‘Faulkner’.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee