Buitensauna in de tuin plaatsen: waar moet je op letten? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
buitensauna in tuin
Terras

Buitensauna in de tuin plaatsen: waar moet je op letten?

Wie droomt stiekem niet van een privé wellness in de eigen achtertuin? Een buitensauna mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Of je nou optimaal wilt ontspannen na een lange werkdag of juist een gezellige spa-middag organiseert met een groepje vrienden. Maar voordat je zomaar een buitensauna aanschaft, is het verstandig om de onderstaande aandachtspunten even door te lezen. Dan weet je precies waar je tijdens het shoppen en plaatsen van de sauna op moet letten.

Type sauna: passende keuze voor iedereen

Onderzoek welk type buitensauna het beste past bij jouw wensen en tuin. Een populaire keuze is de barrel sauna met zijn unieke ronde vorm. Deze sauna’s hebben een sfeervolle uitstraling en passen goed in verschillende soorten tuinen. Voor wie op zoek is naar de authentieke sauna-ervaring, is een Finse buitensauna een goede keuze. Daarnaast zijn er massieve sauna’s, gemaakt met dikke houten wanden voor een optimale warmte-isolatie. Maar ook paneel sauna’s zijn een goede optie als je op zoek bent naar snelle en gemakkelijke montage. Verdiep je in alle mogelijkheden om zo de beste keuze te maken.

Formaat sauna: geschikt voor de ruimte en het gebruik

Naast het type is ook het formaat van de sauna een belangrijk aspect om te overwegen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je tuin, kun je kiezen voor een sauna in verschillende afmetingen en vormen. Sommige mensen hebben de voorkeur voor een compact model, terwijl anderen liever een hele ruime buitensauna willen. Passen de standaard formaten niet goed bij jouw tuin of wensen? Kies dan voor een op maat gemaakte sauna door een expert. Dan weet je zeker dat het een perfecte match is!

Locatie van de sauna: ondergrond en beschutting

Bepaal van tevoren waar jouw nieuwe buitensauna komt te staan. Kies een plek in je tuin die voldoende ruimte biedt en waar je privacy hebt. Denk ook aan de blootstelling aan de zon. Een sauna die te lang wordt blootgesteld aan direct zonlicht, kan oververhit raken of sneller verouderen. Besteed daarnaast aandacht aan de ondergrond waar de sauna op komt te staan. Het moet niet alleen egaal, maar ook stevig genoeg zijn.

Veiligheid: elektriciteit, ventilatie en bouwvoorschriften

Zorg ervoor dat de sauna op een veilige afstand van andere structuren wordt geplaatst en dat er voldoende ventilatie is. Controleer daarnaast of de installatie voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en of de elektra op de juiste manier is aangesloten. Laat het technische werk eventueel over aan professionals om zeker te zijn van een veilig resultaat.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee