Bomen voor een kleine tuin
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Perzische slaapboom (Albizia julibrissin)
Bomen

Bomen voor een kleine tuin

Het najaar is dé periode om een boom te planten. Deze bijzondere vijf zijn de perfecte bomen voor een kleine tuin. Ze worden niet te groot en laten veel licht door:

Fluweelboom (Rhus typhina)

Een struik die kan uitgroeien tot een kleine boom. Bloeit de hele zomer met lange, bruinrode pluimen en verkleurt in de herfst erg mooi. Doet het overal.
Hoogte na 10 jaar: 5 meter

Valse acacia (Robinia slavinii ‘Hillieri)

Een kleinblijvende soort die ‘s zomers vol zit met rozerode bloeitrossen. Heeft geveerd blad en een ronde, transparante kroon. Zeer winterhard.
Hoogte na 10 jaar: 5 meter.

Blazenboom (Koelreuteria paniculata)

Decoratief geveerd blad. Bloeit in de zomer met gele pluimen die worden opgevolgd door blaasvormige ‘lampionnen’. Voor een zonnige, beschutte plek. Kan groot worden (10-15 meter), maar een meerstammige groeit veel langzamer en blijft kleiner. Een prachtige kleine: K. paniculata ‘Coral Sun’, met rozerode jonge takken.
Hoogte na 10 jaar: 5 meter.

Perzische slaapboom (Albizia julibrissin)

Duizend-en-een-nacht boom die in de zomer betoverende waaiervormige bloemen in rozerood heeft. Behoorlijk winterhard, zeker op een beschutte, zonnige plek. De kroon is parasolvormig.
Hoogte na 10 jaar: 4 meter.

Sneeuwklokjesboom (Halesia carolina)

bloeit uitbundig wit en mei-juni en krijgt sierlijke vruchten. Doet het op elke goed doorlatende grond. Heeft een open kroon en groeit grillig.
Hoogte na 10 jaar: 3-5 meter.

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee