Bloembol Van Het Jaar - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
bloembol
Tuinplanten

Bloembol Van Het Jaar

Ra, ra, wat is dit voor mysterieuze bloem?

Dit jaar mag de dubbele tulp de titel dragen. Deze bloembol heeft extra veel bloemblaadjes en geeft heerlijk geurende bloemen. Extra leuk: dubbele tulpen bloeien niet alleen vroeg maar ook laat in het voorjaar.

Dubbele tulpen en pioentulpen

‘Normale’ tulpen hebben 6 bloemblaadjes, maar dubbele tulpen hebben er veel meer. Deze bloemen zijn rond en groot (met een diameter van soms zelf 10 cm).

Er zijn twee soorten dubbele tulpen: vroegbloeiende en laatbloeiende. Omdat late dubbele tulpen door al die grote bloemblaadjes de looks van pioenen hebben (en ook nog eens net zo lekker ruiken!), wordt de late dubbele tulp ook pioentulp genoemd.

Vroegbloeiende dubbele tulpen: showen vanaf april hun bloemen, tot in mei.

Laatbloeiende dubbele tulpen: krijgen langere stelen en bloeien later in het voorjaar dan de vroegbloeiende dubbele tulpen.

Tips

  • Heb je geen tuin? Deze bloemen doen het ook goed in bloempotten en plantenbakken.
  • Wil je een bloemtapijt in de tuin? Plant dubbele tulpen dan in groepen van minstens 10 bloembollen met een plantafstand van 7,5 cm. Als de zon schijnt en de bloemen wijd open staan, is geen stukje zwarte grond meer te zien tussen de weelderige bloemen.
  • Dubbele tulpen plant je in het najaar, van september tot en met december. Zorg er wel voor dat ze voor de eerste vorst in de grond zitten.

bloembol

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee