Bijzonder, romantisch zomerboeket
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
romantisch zomerboeket
Binnen

Bijzonder, romantisch zomerboeket

romantisch zomerboeketZomerbloemen zijn nu volop te plukken en te koop. Voor een bijzonder, romantisch zomerboeket kun je bekende soorten zoals dahlia’s, irissen en ranonkels combineren met minder bekende soorten als Gloriosa en Sandersonia. Gloriosa (prachtlelie) heeft een bijzondere bloem met smalle krullerige bloembladen. Sandersonia, nauw verwant aan de prachtlelie heeft lampionvormige, oranje bloemen.
Zet het boeket in een royale vaas. Hier is een brocante kan van email gebruikt. Twee knalgele dahlia’s staan in een bakje van hetzelfde koningsblauwe email.

Zomerbloemen in de tuin
– Dahlia: is er in talloze kleuren en maten en is een echte zonaanbidder. De bollen kunnen vanaf mei in de border worden geplant en bloeien dan van juli tot diep in het najaar.
– Iris (hier de Iris Hollandica ‘Mount Everest’): door de bol in april te poten, zal de iris in de zomer bloeien. Vaak in juni of juli. De prachtige iris is ook bij de betere bloemist te koop of te bestellen.
– Ranonkel (Ranonculus asiaticus): poot ranonkelbollen in mei, zodat de bloemen in juli en augustus bloeien. Plant je ze in het najaar, dan zullen ze vroeger, namelijk in mei, al uitkomen.

Fotografie: ibulb.org

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee