Besparen op energiekosten doe je zo - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
kozijnen
Tips

Besparen op energiekosten doe je zo

Als je een beetje het nieuws in de gaten hebt gehouden de afgelopen maanden en je energierekening ook, dan weet je wel wat er aan de hand is. Als je dit niet hebt gedaan, dan vraag je je waarschijnlijk af waar we het nou precies over hebben. Door de oorlog in Oekraïne en de daarbij behorende sancties tegen Rusland hebben we in Nederland een harde klap gekregen; de energieprijzen zijn vervijfvoudigd en er is sprake van sterke inflatie. Dat is voor niemand een pretje, dat snappen we goed. Maar dat betekent niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten, ga ermee aan de slag! Wij gaan je hiermee helpen, want dat kan best lastig zijn. Stel jezelf maar eens de vraag ‘hoe kan ik mijn kosten verlagen?’. Wij helpen je graag verder met deze vraag. Het antwoord hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Kunststof kozijnen

Huh? Energiekosten en kozijnen? Wat heeft dat nu met elkaar te maken? Het is best begrijpelijk dat je in eerste instantie het verband niet ziet. Kozijnen kunnen echter heel veel doen voor je energierekening. Hoe dan? Nou, neem eens een kijkje naar kunststof kozijnen van bijvoorbeeld Ploeg kozijnen. Dit soort kozijnen isoleren een stuk beter waardoor je huis meer zijn warmte behoudt. Je hoeft minder te stoken om je huis warm te houden en dat kan, zeker tegen de huidige prijzen, behoorlijk schelen. Daarnaast zijn kunststof kozijnen ook nog eens zeer onderhoudsarm, dit scheelt je wederom weer in kosten en tijd. Je kunt dit type kozijn in verschillende maten, soorten en stijlen vinden. Dat resulteert in het feit dat je bij elk huis een passend kunststof kozijn kunt vinden. Van modern tot aan landelijk; het is er allemaal.

Glas

Naast kozijnen is er nog meer in dit straatje dat je kunt doen. Als we kijken naar het isoleren van je huis is er nog een ander belangrijk element, namelijk glas. Glas zorgt ervoor dat je je warmte juist heel goed behoudt of heel snel verliest. Dit is allemaal afhankelijk van het type glas dat je hebt. Kijk bijvoorbeeld eens naar voorzetramen of dikker (dubbelzijdig) glas. Dit zal veel voor je isolatie doen en derhalve ook voor je energierekening. In combinatie met kunststof kozijnen bereik je al helemaal een optimaal resultaat.

Energiecontract

We kunnen het ook bij de oorzaak zelf aanpakken; de energieprijzen. Het is hartstikke belangrijk dat je een energiecontract hebt met gunstige voorwaarden. Kijk of overstappen misschien scheelt, of probeer je contract bijvoorbeeld via de VVE af te sluiten (Vereniging Van Eigenaren). Dit kan je veel schelen. Kijk eens naar de opties die je hebt en schrijf voor jezelf een rekensommetje uit. Houd het allemaal bij en vergelijk de voor- en nadelen, wie weet kom je wel op iets veel voordeligers uit.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee