5x waarom je voor een terrasoverkapping moet kiezen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
terrasoverkapping
Terras

5x waarom je voor een terrasoverkapping moet kiezen

Een terrasoverkapping is mooi, stijlvol en heeft veel praktische voordelen. Maar tegelijkertijd is het ook een hele investering. Waarom je dan toch voor een terrasoverkapping moet gaan? Dat lees je hier.

Een terrasoverkapping houdt zon en regen tegen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van terrasoverkappingen: het houdt zowel de zon als de regen tegen. Wanneer het erg heet is buiten, is het onder de terrasoverkapping lekker koel. En wanneer het buiten regent, kun je heerlijk beschut onder de overkapping zitten. Kortom: met een terrasoverkapping zul je waarschijnlijk veel vaker buiten zitten!

Een terrasoverkapping is zo geplaatst

Een terrasoverkapping lijkt misschien moeilijk te installeren, maar eigenlijk is dit vrij eenvoudig. Helemaal wanneer je zelf een ervaren klusser bent. Is dat niet het geval? Laat de plaatsing van de terrasoverkapping dan over aan een ervaren monteur. Het is namelijk belangrijk dat de overkapping veilig wordt gemonteerd.

Een terrasoverkapping beschermt tegen uv-straling

Zoals eerder al gezegd, houdt een terrasoverkapping de zon tegen. Maar wist je dat dit ook geldt voor de uv-stralen? Dat betekent dat, wanneer je onder de terrasoverkapping zit, je huid wordt beschermd tegen de schadelijke uv-stralen.

Een terrasoverkapping zorgt voor meer sfeer

Een terrasoverkapping is niet alleen functioneel, maar kan ook voor extra sfeer in de tuin zorgen. Hang bijvoorbeeld planten en verlichting op en creëer een knusse zitplek, zodat het heerlijk gezellig aanvoelt. Je kunt er zelfs een buitenkeuken van maken om, ook wanneer het regent, heerlijk in de buitenlucht te kunnen koken en eten.

Een terrasoverkapping is er in allerlei soorten en maten

En tot slot: de keuze is reuze. Zo zijn er zowel open als gesloten terrasoverkappingen en kun je kiezen uit veel verschillende stijlen. Ga jij liever voor landelijk, of toch modern? Oriënteer goed op wat er allemaal mogelijk is voordat je overgaat tot de aankoop.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee