5x groenten die het goed doen in pot - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Bonen
Moestuin

5x groenten die het goed doen in pot

Natuurlijk is niet iedereen is gezegend met een (flinke) tuin. Maar het is ook zeker mogelijk een balkon of terras binnen de kortste keren om te toveren tot een bescheiden moestuin door groenten te verbouwen die het goed in pot doen. Wij hebben vijf instant succesnummers voor je op een rij gezet.

Sla

Alle soorten, van kropsla tot lollo rosso. Tip voor snel resultaat: koop kleine slaplantjes bij het tuincentrum en zet ze in potten. Binnen een paar weken kun je oogsten. Pas op met rucola: laat die niet uitzaaien want dan vind je de groente straks ook terug tussen de terrasstenen.
Plek: halfschaduw
Plantperiode: maart tot juli
Bloeiperiode: mei tot oktober

Snijbiet

Niet te koop in de supermarkt en meestal ook niet bij de groenteboer, want geoogste snijbiet blijft hooguit twee dagen goed. Des te leuker om het zelf te verbouwen. De smaak zit tussen spinazie en andijvie in. Pluk alleen de jonge malse bladeren en laat het hart intact, dan kun je tot in de herfst blijven oogsten. Een leuke gekleurde variant is ‘Rainbow chard’.
Plek: zon
Bloeiperiode: mei tot oktober
Plantperiode: april tot juli

Cherrytomaat

Heel geschikt is de Minibel, die geeft een overvloed aan kleine zoete vruchten. Tomaten kunnen slecht tegen regen en kou. In dat geval zet je de pot gewoon even binnen. Minibel gedijt ook op een lichte plek in huis.
Plek: zon
Plantperiode: maart tot mei
Bloeiperiode: juli tot oktober

Radijs

Radijs

Groeit snel. Oogsten kan al binnen 6 tot 10 weken na het zaaien. Radijsjes kunnen goed tegen kou en hebben niet veel ruimte nodig. Zelfs in een kleine pot kun je al een aardig bosje kweken.
Plek: zon/half schaduw
Plantperiode: maart tot oktober
Bloeiperiode: april tot november

Boon

Zowel struik- (of stambomen) als stokbonen. Struikbonen nemen weinig plaats in en worden ca. 40 cm hoog. Ze zijn al snel te oogsten. Stokbonen moet je steunen want ze kunnen wel twee meter hoog worden. Geven een goede opbrengst maar ze zijn wel gevoelig voor regen.
Plek: zon
Plantperiode: maart tot juli
Bloeiperiode: juni tot oktober

Zaden kopen

Zaden voor bovengenoemde groenten en meer, kan je kopen in tuincentra en online. O.a. bij Zadenkopenonline.nl, Tuinplant.nl, Bloembollenkopen.nl, Warentuin en Tuincentrum Koeman.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee