Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
shop
greendelicious
Recepten

Lekker! 2 Recepten Van Greendelicious

Greendelicious heet het groene imperium van Natascha Boudewijn, dat bestaat uit een royaal kookatelier met grote fornuizen en lekker lange tafels, waar het altijd heerlijk ruikt naar gedroogde kruiden. Kijk mee in Natascha’s inspirerende domein, vereeuwigd in het nieuwe boek Share, waarin ze ook haar allerlekkerste groenterecepten deelt.

Buiten in haar kleine moestuin groeit wilde valeriaan, rozemarijn en tijm, maar ook ‘stevige’ groente als pastinaak en venkel. Hier gaat ‘chef culinair’ Natascha Boudewijn altijd eerst oogsten met haar gasten, voordat ze samen iets heerlijks koken in de oude bollenschuur, omgetoverd tot kookatelier.

Van hieruit maakt ze ook wildplukwandelingen op het omringende landgoed Duivenvoorde en geeft ze cursussen moestuinieren en foodstyling. De zonnige mediterrane keuken is haar favoriet: “Daar is het culinaire vuur in mij aangewakkerd.”

lentestamp

Lentestamp

Hoofdgerecht voor 2 personen

Voor de puree:

  • 500 g kruimige aardappels, geschild en gekookt
  • 150-200 ml melk
  • 15 g roomboter
  • versgeraspte nootmuskaat, naar smaak

Voor de stamppot:

  • 100 g waterkers, gewassen en grof gehakt
  • 80 g spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 100 g kleine tuinbonen, gedopt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g Goudse kaas naar keuze, geraspt
  • handje amandelen, ongepeld en rauw, kort in een koekenpan zonder olie geroosterd en grof gehakt
  • 1 à 2 el mosterd
  • scheutje witte-wijnazijn

Stamp de nog warme aardappels. Breng in een andere pan de melk met de roomboter aan de kook. Klop met een garde de kokende melk met de boter door de fijngemaakte aardappels tot je een luchtige puree hebt. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Meng de puree met de rest van de ingrediënten tot een stamppot. Serveer direct.

pasta paardebloem

Pasta met paardenbloem

Hoofdgerecht voor 4 personen

Voor de paardenbloempesto:

  • 3 kleine teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g paardenbloemblad, onbespoten, gewassen en gedroogd (houd iets apart ter garnering) en grof gehakt
  • 50 g spinazieblaadjes, gewassen, gedroogd en grof gehakt
  • 3 el kappertjes, afgespoeld
  • 150 g walnoten, ongebrand en ongezouten
  • olijfolie, extra vergine
  • optioneel: 40 g oude geitenkaas, geraspt

Voor de pasta:

  • 400 g orecchiettepasta
  • 3 à 4 paardenbloemen, onbespoten en nagekeken op insecten
  • kneepje citroensap
  • optioneel: wat extra oude geitenkaas om erbij te serveren

Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing. Maak intussen de pesto. Kneus in een vijzel de knoflook met wat (grof) zeezout tot een smeuïg mengsel. Voeg het spinazieen paardenbloemblad toe en stamp fijn. Voeg vervolgens de kappertjes en walnoten toe en eventueel de oude geitenkaas. Stamp tot een grove pesto. Meng met olijfolie tot een smeuïge pesto en breng op smaak met zout en peper. Doe de pesto in een grote kom. Giet de pasta niet af, maar schep met een schuimspaan de gekookte pasta met aanhangend vocht bij de pesto. Trek blaadjes uit de paardenbloem en strooi ze over het gerecht. Serveer met wat los paardenbloemblad en het kneepje citroensap.

Meer recepten? Die vind je in Home&Garden nummer 3 van 2017!

Fotografie Juliëtte Van Eijsden

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee