5x Design Hacks Voor Een Groen Interieur - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
groen wonen in een school: grijze bank met hoge kamerpalmen
Styling

5x Design Hacks Voor Een Groen Interieur

Staat je huis vol met kamerplanten, maar is het nog geen stylish geheel? Dan hebben we hier wat tips voor je.

Hoe meer groen, hoe beter: steeds meer mensen zien de voordelen van veel planten in huis. Niet alleen is de natuur naar binnen halen een makkelijke en mooie manier om je huis op te vrolijken, er zitten ook veel gezondheidsvoordelen aan.

Natuurlijk kan je lukraak wat planten bij elkaar zetten, op een manier waarop jij dat mooi vindt. Maar lees je wel altijd even in over je nieuwe plant, zodat je weet wat de ideale plek hiervoor is.

Verder zijn dit nog een paar trucs voor het ordenen en opleuken van je urban jungle:

1. Experimenteer met manden

Manden zijn een goede manier om meer uiteenlopende soorten textuur en kleur in je interieur te introduceren. Verschillende manden bij elkaar kunnen prima, hiervoor zijn geen regels. Daarnaast is een mand een mooi en goedkoop alternatief voor een (grote) bloem- of plantenpot.

2. Maak of koop macramé planthangers

Je ziet ze steeds vaker: deze jaren ’70 touwconstructie waarin je makkelijk een plant kwijt kan. Voilà: hangplant. En zo vul je lege ruimte op, ook in de hoogte en niet alleen op de tafels of op de vloer. Hebben? Kopen kan, zelf maken ook.

3. Verzamel vazen en keramiek

Net als bij manden geldt voor vazen en keramiek: verschillende soorten en maten bij elkaar mág zeker. Heb je ergens nog een mooie bloem of tak over? Hier kan je ze in kwijt. Tip: wissel verschillende takken en hoogtes af voor een mooi effect.

4. Koop een plantentafel

Planten verdienen een ereplek. Zet ze daarom dus bij elkaar op een daarvoor bestemd tafeltje. Zo houd je alles mooi georganiseerd, maar kan je wel veel verschillende soorten groen bij elkaar zetten.

5. Ga voor botanische prints

Wil je meer groen dat minder verzorging nodig heeft? Botanische prints hebben misschien niet de voordelen van echte planten, zoals dat ze de lucht reinigen. Maar ze maken een ruimte wel een stuk vrolijker en groener, net als the real thing.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee