4 zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van gevelbekleding - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
gevelbekleding
Huis

4 zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van gevelbekleding

Ga je een nieuw huis bouwen? Dan moet je onder meer nadenken over de manier waarop je de gevel wilt bekleden. Vroeger werden veel gevels volledig gemaakt van baksteen, maar dit is tegenwoordig steeds minder gebruikelijk. Vind je een volledig stenen gevel ook niet mooi? Dan kun je jouw gevel (deels) met een ander materiaal bekleden. Om jou een handje te helpen, zetten we hier 4 zaken op een rijtje om rekening mee te houden bij het kiezen van gevelbekleding.

1. Weerbestendigheid

Gevels hebben flink wat te verduren. Ze worden door het jaar heen namelijk blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Houd daarom altijd rekening met de weerbestendigheid als je op zoek gaat naar gevelbekleding. Je wilt immers niet dat de bekleding van jouw gevel loslaat door harde wind of aangetast wordt na de eerste de beste regenbui. Twijfel je tussen meerdere materialen? Laat je dan voorlichten door een expert. Op deze manier voorkom je dat je voor gevelbekleding kiest die niet bestand is tegen regen, vorst en/of zon.

2. Uitstraling

In de zoektocht naar de juiste bekleding voor de gevel van jouw woning houd je niet alleen rekening met de weerbestendigheid. De uitstraling speelt namelijk ook een belangrijke rol. Je wilt immers wel dat jouw woning er mooi uitziet wanneer de gevel bekleed is met het materiaal dat jij gekozen hebt. Kijk daarom ook altijd naar het totaalplaatje en focus je niet te veel op de gevelbekleding zelf. Het is namelijk van belang dat de gevelbekleding aansluit bij de andere materialen die verwerkt worden in jouw nieuwe woning. Wanneer je hier rekening mee houdt, ontstaat er uiteindelijk een mooi geheel.

3. Onderhoud

Veel mensen willen zo weinig mogelijk tijd besteden aan onderhoud van hun woning. Geldt dit ook voor jou? Dan is dit iets om rekening mee te houden in de zoektocht naar gevelbekleding. Hout valt dan waarschijnlijk af, want dit materiaal heeft relatief veel onderhoud nodig. Zo moet je het eens in de zoveel jaar schilderen, want hout verkleurt onder invloed van de zon. Zoek je een onderhoudsarm materiaal? Dan is kunststof gevelbekleding een goede keuze. Kunststof verkleurt niet en is bovendien niet gevoelig voor vocht. Hierdoor is het voldoende om de gevelbekleding één of twee keer per jaar schoon te maken.

4. Prijs

Tot slot is de prijs ook iets om rekening mee te houden bij het uitzoeken van gevelbekleding. Een huis bouwen kost namelijk al genoeg, waardoor je misschien niet al te veel uit wilt geven aan bekleding van jouw gevel. Toch moet jij je niet laten leiden door de prijs. Doe je dit wel? Dan krijg je misschien spijt. Goedkope gevelbekleding is over het algemeen namelijk van (veel) mindere kwaliteit, waardoor je het mogelijk eerder moet vervangen. Onderaan de streep ben je dan alsnog duurder uit.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee