Superfijn en handig: je eigen verse keukenkruiden. Hoe je die plantjes goed verzorgt en gebruikt? We vroegen kruidenvrouw Agnes* om haar beste tips.
‘Houd je keukenkruiden kort, dan worden ze stevig en gezond en kun je lang en vaak blijven oogsten.’
‘Gebruik ook de bloemen van keukenkruiden, ze smaken net zo lekker en het staat nog decoratief ook, bijvoorbeeld de bloemen van basilicum, tijm en koriander.’
‘Meestal droog ik de kruiden en bloemen voor de thee, maar je kunt ook thee zetten met verse kruiden, zoals tijm, citroenmelisse en munt. Als je wat kruiden over hebt, doe die dan in een (bruine) papieren zak en laat ze drogen op een warme schone plek. Je kunt ze dan nog weken gebruiken.’
Achter in de tuin van Tuinderij Eckensteyn vind je de biologische kruidentuin van Agnes Looman, waar je verse kruiden en kruidenplanten kunt kopen én aanschuift voor een kop zelfgekweekte bloemen- en kruidenthee.
Agnes geeft workshops over kruiden, waarbij ook crèmes, tincturen, theemelanges en zeep worden gemaakt. Bovendien is er een grote zelfpluktuin met bloemen.
Foto: Rechtstreex.nl
Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee
Leuke post!
Er bestaan zoveel verschillende bloemen en kruiden waar je lekkere én heilzame thee van kunt maken.