3 veelgemaakte fouten bij het uitzoeken van sanitair - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
badkamer sanitair
Badkamer

3 veelgemaakte fouten bij het uitzoeken van sanitair

Het uitzoeken van nieuw sanitair is niet gemakkelijk. Je hebt met veel rekening te houden, terwijl dit ook geen alledaagse aankoop is. Dat laatste is duidelijk terug te zien aan de fouten die door veel mensen gemaakt worden.

Om welke fouten dit gaat? Om onder meer onderstaande 3 veelgemaakte fouten bij het uitzoeken van sanitair.

Fout 1: over één nacht ijs gaan

Wil je nieuwe badkamermeubels bestellen? Dan is het zaak om hier de nodige tijd aan te besteden. Vergelijk het met het kopen van een nieuwe auto. In zo’n situatie ga je ook niet over één nacht ijs, maar maak je juist een goede vergelijking.

Dat zou je ook bij badkamermeubels en ander sanitair moeten doen. Door hier enige tijd aan te besteden, ben je in staat om tot de juiste keuze te komen. Je kunt alle opties goed tegen elkaar afzetten en je kunt extra goed over je eigen wensen nadenken.

Daarbij is het ook aan te raden om je laten adviseren. Indien je bijvoorbeeld een nieuw badkamermeubel wilt bestellen, kun je je door een sanitair specialist laten adviseren. Of wil je nieuwe vrijstaande baden bestellen? Ook dan is het aan te raden om je door een sanitair specialist te laten adviseren.

Met andere woorden: doe echt goed onderzoek. Vergelijk de vele mogelijkheden, denk over je wensen na en laat je goed adviseren. Daarmee voorkom je dat je al snel spijt krijgt van de gemaakte keuzes.

Fout 2: onnodig willen besparen

Ben je op dit moment bezig met het ontwerpen van je nieuwe badkamer? Dan schrik je je wellicht een hoedje van de prijzen. Door de jaren heen zijn de prijzen explosief gestegen, mede door de hoge inflatie en hoge grondstofkosten.

De opgelopen kosten laten sommige mensen besluiten om te besparen. Dit is op zich goed voor te stellen, maar bespaar nooit onnodig. Je moet de uitgaven aan een nieuwe badkamer namelijk over een lange periode uitstrijken. Het is immers goed mogelijk dat je zo’n 10 tot 20 jaar van je nieuwe badkamer gebruik gaat maken. Dan valt een extra investering van een paar honderd euro reuze mee, niet waar?

Kortom: bespaar niet onnodig op het nieuwe sanitair. Denk goed over je wensen na en kijk ook goed naar je budget. Als je iets echt graag wilt, is het beter om hier net iets meer geld aan uit te geven. Daar heb je op de lange termijn veel meer aan.

Fout 3: niet genoeg inspiratie opdoen

Tot slot zijn er veel mensen die niet genoeg inspiratie opdoen. Zij lopen één sanitairwinkel binnen en bestellen direct het gewenste sanitair. Het kan echter nooit kwaad om juist veel inspiratie op te doen. Aan de hand van deze inspiratie kies je mogelijk toch voor een andere/betere inrichting van je badkamer.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee