3 tips voor het uitzoeken van een bad - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
bad
Badkamer

3 tips voor het uitzoeken van een bad

In de huidige maatschappij moet alles snel, snel en nog eens snel. Merk je dat dit je enigszins op begint te breken? Dan is het van belang dat je ontspanning gaat vinden. Je kunt je ontspanning buitenshuis vinden, bijvoorbeeld door lekker te gaan bewegen. Maar, ook binnenshuis kun je je ontspanning vinden.

Zo is het mogelijk om ontspanning in je badkamer te vinden. Hoe kan je ontspanning in je badkamer vinden? Dat doe je door languit in je bad te liggen, te genieten van de serene rust en van de lekkere geur van het badschuim. Ondertussen zorgt het warme water voor een rustgevend gevoel over je gehele lichaam.

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is het de hoogste tijd om een geschikt bad te kopen. Bij een bad kopen moet je op de nodige aandachtspunten letten. Gelukkig maak je de zoektocht met onderstaande tips zo makkelijk mogelijk voor jezelf.

Tip 1: kijk goed naar de verschillende soorten baden

Op dit moment kun je uit meerdere soorten baden kiezen. Het is aan jou om te bepalen naar welk soort bad je voorkeur uitgaat. Enkele voorbeelden zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Inbouwbad: heb je op dit moment al een inbouwbad in je badkamer? Dan kun je voor een nieuw inbouwbad kiezen. Het lastige is alleen dat zo’n bad relatief veel ruimte in beslag neemt, onder meer vanwege de afwerking.
  • Vrijstaand bad: met een vrijstaand bad benut je de ruimte in je badkamer optimaal. Bovendien brengt zo’n vrijstaand bad een prachtige uitstraling met zich mee.
  • Bubbelbad: wil je voor het meest luxe soort bad gaan? Dan kom je al snel bij een bubbelbad uit. Als je de bubbels in het bad aanzet, kom je ongetwijfeld tot een nóg diepere ontspanning.

Tip 2: kijk goed naar de afmetingen

Waar wil je het bad in je badkamer kwijt? Als je dat weet, kun je gericht kijken naar de afmetingen van het bad. Hierbij maakt het uiteraard wel uit voor wat voor soort bad je wilt gaan. Mocht je de ruimte zo goed mogelijk willen benutten, kun je ook eens naar een speciaal bad voor in de hoek kijken.

Tip 3: kijk goed naar de badkraan

Bij een bad gaat het niet alleen om het bad zelf, maar ook om de badkraan. Zeker als je voor een vrijstaand bad kiest, kun je uit vele soorten badkranen kiezen. Een trend van de afgelopen jaren is een vrijstaande badkraan. Zo’n kraan staat prachtig en geeft een hele nieuwe dimensie aan je badkamer. Met een fraaie badkraan kleed je het bad in ieder geval volledig af.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee