krans van herfstbladerenEen kleurrijke aanwinst voor je huis of het terras, een krans van herfstbladeren. Verzamel in tuin, bos en park bladeren in allerlei vormen en kleurschakeringen, en zet ze met spelden vast op een krans. Een soortgelijke krans als op de foto is te koop bij VTWonen, Bakker.com, tuincentra en bloemenwinkels.

Krans van klimop en andere herfstbladeren
Vlecht van dunne twijgen een krans in de vorm van een hart. Kies ook voor deze krans blaadjes  in verschillende vormen en kleuren. Maak bosjes en bevestig die met dun bloemistendraad. De krans hoeft niet helemaal te worden bedekt, het is juist mooi om nog wat van de ‘kale’ takken te zien: een echte herfstkrans.

Krans van herfstbladeren en andere najaarsschatten
Gebruik als basis een kleine strokrans of maak zelf een basis van ijzerdraad en mos. Bedek dakpansgewijs met bladeren, trosjes bessen, hortensiabloemen, plukjes mos en andere herfstschatten, met behulp van bloembindersdraad.

Nog meer tips om te maken met herftbladeren.

Fotografie: Andreas Bock/Picture Press/Hollandse Hoogte