Zwembad in de tuin? Dit heb je allemaal nodig! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
zwembad tuin
Tuin

Zwembad in de tuin? Dit heb je allemaal nodig!

We dromen er allemaal weleens van: een eigen zwembad in de tuin. Gelukkig is het vandaag de dag goed te realiseren! Als je er de ruimte voor hebt, is het al helemaal de moeite waard. Er zijn tegenwoordig veel handige zwembadaccessoires te vinden, die het onderhoud aan het bad eenvoudig maken. Hier kun je allemaal aan denken.

Automatische zwembadrobots

Je wilt uiteraard dat je zwembad schoon blijft. Maar het is een vervelende klus om het zwembad steeds geheel zelf te moeten reinigen. Een zwembadrobot neemt dit werk uit de handen: een ideale oplossing om tijd en moeite te besparen. Met name bij grote zwembaden profiteer je hiervan! De automatische robot zuigt vuil uit het zwembad en reinigt de bodem met de roterende borstels. Er zijn ook reinigers te vinden die tevens de zwembadranden schoonmaken. De beweging die ontstaat door de roterende borstels maakt dat het chloor en de chemicaliën in het bad beter worden verdeeld: nog een voordeel van de zwembadrobot. De robot heeft wel even wat tijd nodig om z’n werk uit te voeren, maar dit is meestal binnen zo’n twee uur gedaan.

Zwembad warmtepompen

Het is zaak om het zwembad goed te verwarmen. Zo kun je er altijd in zwemmen, zelfs als het bijvoorbeeld niet zo’n zonnige dag is. Een warmtepomp zwembad is essentieel om te installeren. Hiermee verwarm je het bad op efficiënte wijze. De pomp haalt de warmte uit de lucht en geeft de warmte vervolgens af aan het water in het bad. Je hebt met zo’n pomp volledige controle over de warmte in het bad, aangezien je de gewenste temperatuur zelf kunt instellen. Is de gewenste temperatuur bereikt? Dan schakelt de pomp zichzelf uit, om niet meer energie te verbruiken.

Zwembad afdekking

Ben je klaar met de zwempret? Dan is het verstandig om het zwembad goed af te dekken. Dit maakt dat de warmte bewaard blijft en dat het zwembad schoon blijft. Er zijn verschillende manieren van afdekken om uit te kiezen. Denk aan een zwembad afdekking van lamellen, zeil of hout. Ga na wat je het mooist vindt staan of het meest praktisch vindt in gebruik. Je kunt ook afwisselen tussen de afdekking in de zomer en winter. In de zomer is bijvoorbeeld een eenvoudig zeil voldoende, maar ’s winters kun je het bad grondiger afdekken om de koude maanden door te komen.

Zwembad schepnet

Er zijn tot slot ook de kleinere onderdelen om aan te denken, zoals een zwembad schepnetje! Hiermee haal je snel en eenvoudig vuil uit het bad dat aan de bovenkant zweeft. Denk aan bladeren of insecten. Je kunt dit tussendoor altijd gebruiken, ook als de zwembadrobot even uit is. Hoe langer de steel is die aan het netje zit, hoe verder je ermee kunt komen. Geef ‘m bijvoorbeeld een plekje in de schuur, zodat je ‘m er altijd snel bij kunt pakken.

Meer lezen

Eén reactie op “Zwembad in de tuin? Dit heb je allemaal nodig!”

  1. Jens van der Wal schreef:

    Ik wist niet dat je een zwembad schoon kan houden met een zwembadrobot, wat een slimme uitvinding! Wij krijgen komend zomer een zwembad in de tuin en willen graag wat zwembadartikelen inkopen die ons leven gemakkelijker gaan maken. Een warmtepomp klinkt ook interessant, dan kunnen de kinderen ook zwemmen als het wat kouder is. We gaan ons verder verdiepen in deze spullen, bedankt voor het delen van deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee