Zorgeloze Zomertijd: tuinplanten van de maand augustus 2019 - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Zorgeloze vakantie planten
Tuinplanten

Zorgeloze Zomertijd: tuinplanten van de maand augustus 2019

Augustus is geen maand om veel aan de tuin te doen (maar er zijn wel een aantal tuinklussen uiteraard). Veel mensen zijn op vakantie, het is vaak erg warm en wie thuis is, zal weinig zin hebben om intensief te tuinieren. Vandaar dat deze maand planten centraal staan die prettig zelfredzaam zijn bij hoge temperaturen: Agave, Eucalyptus, Aeonium en jadeboom (Crassula).

Agave, Aeonium en jadeboom zijn vetplanten die vocht opslaan in hun blaadjes, Eucalyptus kan aardig tegen warmte en droogte door zijn oliehoudende eigenschappen. Samen vormen ze een mooi groengrijs palet met de sfeer van een zondoorstoofde zomer die beter past bij ‘van de tuin genieten’ dan ‘in de tuin werken.’

Herkomst

Agave groeit in Midden- en Noord-Amerika, Eucalyptus komt uit Australië, jadeboom uit Zuid-Afrika en Aeonium is inheems op de Canarische Eilanden.

Keuze assortiment

Het aanbod in planten voor een Zorgeloze Zomertijd is groot, van elk geslacht komen veel verschillende soorten en cultivars voor die als tuinplant te gebruiken zijn.

Agave americana (honderdjarige Aloë)

Kent aloude bekende cultivars als ‘Aureovariegata’, ‘Argenteomarginata’ maar ook nieuwe, kleinere soorten als A. stricta, A ‘Dhaka Zulu’ of ‘Amigo Jambo’.

Eucalyptus (gomboom)

Komt in diverse soorten voor die verschillen in winterhardheid en groeisnelheid. Meest voorkomende is de E. gunnii ‘Azura’.

Aeonium

Wordt aangeboden in enkele soorten. A. arborescens ‘Atropurpureum’ is de meest bekende, vooral door zijn mooie donker purperrode rozetten, waar de cultivarnaam naar verwijst.

Jadeplant

Komt voor in veel verschillende soorten. De kleine vetachtige bladeren zijn kenmerkend. Meest voorkomend zijn Crassula ovata, Crassula ‘Horntree’, C. ‘Sunset’ en Crassula ‘Golum’.

Verzorgingstips

  • Planten voor een Zorgeloze Zomertijd kunnen allemaal volle zon hebben.
  • De aarde moet vocht goed kunnen afvoeren, gebruik bij potten geen schotels.
  • Zuinig bewateren, de kluit mag steeds indrogen tussen gietbeurten.
  • Agave, Aeonium en jadeplant overwinteren liever binnen, Eucalyptus kan enige graden vorst verdragen.

Foto: mooiwatplantendoen.nl

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee