Welke opties heb je bij het kopen van een boiler? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
boiler
Huis

Welke opties heb je bij het kopen van een boiler?

Is je boiler toe aan vervanging of wil je een geheel nieuwe verwarmingsinstallatie in je huis laten plaatsen? Je moet dan onderzoeken welke boiler niet alleen bij jou, maar ook bij je woning past. Natuurlijk hebben de boilers allemaal hetzelfde doel: het opwarmen van water. Toch zijn er wel degelijk veel verschillen tussen de beschikbare modellen. Hieronder lees je daarom welke opties je hebt bij het kopen van een nieuwe boiler!

Elektrische boiler

Zo kun je onder meer kiezen voor een elektrische boiler. Over het algemeen is zo’n model zeer handig, al heeft het wel een stopcontact in de buurt nodig. Gelukkig vormt dat in de meeste gevallen geen probleem, eventueel kan een verlengsnoer zelfs gebruikt worden om de boiler van stroom te voorzien. Vaak wordt een elektrisch model geplaatst in een huis dat niet aangesloten is op aardgas. Echter wordt het ook regelmatig als keukenboiler gebruikt, meestal is een elektrische boiler namelijk wat kleiner waardoor het goed in een keukenkastje past. Door dit te doen, heb je bovendien direct warm water in je keuken.

Cv-boiler

Als je voor je cv-ketel al gebruik maakt van aardgas is de kans groot dat je het beste voor een cv-boiler kunt kiezen. Hiermee produceer je namelijk warm water met de cv-ketel die er al staat. Dit zal door de warmtewisselaar van je boiler stromen, wat er indirect voor zorgt dat het water in je cv-boiler verwarmd wordt. Het water dat afgekoeld is, wordt juist naar de cv-ketel teruggevoerd. Hier wordt het opnieuw verwarmd. Door te kiezen voor een cv-boiler ervaar je altijd veel sanitair comfort vanwege het water dat op temperatuur blijft door de ketel.

Warmtepompboiler

Wil je graag een energiezuinig alternatief plaatsen? Een warmtepompboiler hoort dan zeker op je lijstje te staan. Dit exemplaar warmt namelijk het water op via de warmte die onttrokken wordt uit de omgevingslucht. Wel is zo’n apparaat duurder in aankoop, maar het verbruikt een stuk minder dan andere boilers. Hierdoor is het een slimme investering, binnen een paar jaar heb je de extra kosten namelijk terugverdiend.

Zonneboiler

De warmtepompboiler is echter niet het enige duurzame alternatief, dit geldt ook voor de zonneboiler. Dit bestaat niet alleen uit de boiler zelf, maar ook uit zonnecollectoren. Deze apparaten vangen de zonne-energie op en zetten het vervolgens in warmte om, wat vervolgens gebruikt wordt om glucol op te warmen. Dit stroomt naar de zonneboiler en verwarmt het water in de reservoir.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee