3x Waarom Je Naar Bingerden Wil - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
bingerden
Adressen

3x Waarom Je Naar Bingerden Wil

Bingerden komt er weer aan, ofwel de Internationale Kwekerijdagen in Bingerden, op 16, 17 en 18 juni in Angerlo (Gelderland). Lees hier waarom onze redactie zo’n fan is.

Rust

Chef redactie Helmke: ‘Niks is zo relaxed als een dagje Bingerden, waar je urenlang lekker buiten loopt over een prachtig landgoed met grote bomen, met niets anders aan je hoofd dan kijken naar planten, planten en nog eens planten. De rust die daarvan uitgaat! Vergelijkbaar met een bezoek aan je favoriete kweker of tuincentrum en dat tot de tiende macht.

Ik ga niet met een doel of wens, maar eindig telkens met een enorm voldaan gevoel en een kruiwagen vol aanwinsten. Zoals stekjes van de heerlijkste geurpelargoniums, een roze vlier, purperen klaver, oranjeroze rozen, een donkergroene Japanse varen… Ik had het van tevoren niet kunnen bedenken, maar ik ben er zielsgelukkig mee.’

Irissen

Chef creatief Mirjam: ‘Irissen, daar ga ik voor! Twee jaar geleden heb ik een heel bijzondere gescoord bij kwekerij Joosten, een soort toverbal, en dat smaakt naar meer. Maar het wordt nog moeilijk kiezen, want er zijn zó veel soorten: paars, blauw, zalmroze, geel, en ook nog in allerlei combinaties en variaties!’

Voorjaarsbloeiers: dwergiris

Iets zuidelijks

Eindredacteur Mariëtte: ‘In de auto terug naar huis, als slangenmensen verstopt tussen onze groene aankopen, begin ik alvast aan mijn verlanglijstje voor volgend jaar. Omdat mijn tuin op het noordoosten ligt, moet ik me beperken tot schaduwplanten. Daar heb ik me inmiddels mee verzoend. Toch kan ik het nooit laten om iets zuidelijks bij Peter en Kathelijne van kwekerij De Nieuwe Tuin aan te schaffen. Vorig jaar was dat een beeldschone mini-vijg, die ’s zomers op de tuintafel blijkbaar net genoeg zon vangt, want hij staat er nog steeds blij bij.’

 

Wat & Hoe

WAT Internationale Kwekerijdagen Bingerden, waar toonaangevende kwekers uit binnen- en buitenland met hun nieuwste en mooiste aanbod tuinplanten staan.
WAAR Op landgoed Bingerden in Angerlo (GD)
WANNEER 16, 17 en 18 juni
VOOR ALLE INFO bingerden.com

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee