Waarom is een troffel onmisbaar in jouw gereedschapsvoorraad? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
troffel
Huis

Waarom is een troffel onmisbaar in jouw gereedschapsvoorraad?

Er zijn vaak een aantal items die niet mogen ontbreken in jouw gereedschapsvoorraad. Hoewel je er wellicht niet zo snel aan zou denken is een troffel een goed voorbeeld daarvan. Het biedt namelijk enorm veel voordelen bij diverse projecten. Wil je weten welke? Lees dan snel verder.

#1. Voegen en egaliseren

Met een troffel kun je gemakkelijk voegen vullen en egaliseren. Dit is de meest gebruikelijke manier van een troffel gebruiken. Of je nu dus aan het metselen bent of aan het voegen: met een troffel kun je nauwkeurig en precies werken. Door de platte kant, kun je alles gelijkmatig verdelen en afwerken. Hierdoor bereik je altijd een mooi en professioneel eindresultaat.

#2. Kleine klusjes

Niet alleen voor de grotere klussen gebruik je een troffel. Wanneer je bijvoorbeeld kleine klusjes in en rondom het huis moet doen, zoals het repareren van scheuren of het vullen van gaten, kun je de troffel gebruiken. Handig: de troffel kun je ook gebruiken voor het aanbrengen van pleisterwerk bij het repareren. Ideaal, want op die manier hoef je ook niet voor elke klus ander gereedschap aan te schaffen.

#3. Tuinieren

Een troffel is onmisbaar voor klussen, maar ook bij tuinieren is het een musthave. Het kan namelijk worden gebruikt om onkruid te verwijderen, maar ook om gaten te graven, bomen en bloemen te plaatsen. Dankzij de scherpe kant en de stevigheid van de troffel kun je dit perfect hiervoor gebruiken. Ga jij binnenkort aan de slag in de tuin? Zorg dan dat jij een troffel hebt waarmee jij gemakkelijk aan de slag kunt gaan.

#4. Ergonomisch

Het fijne aan de troffels is ook het ontwerp. Deze zijn namelijk vaak ergonomisch ontworpen, met een goede en comfortabele handgreep. Hierdoor belast je de polsen minder en zorg je voor de juiste grip. Ook voorkom je hierdoor sneller blessures en andere risico’s. Tip: Let goed op het gewicht van de troffel. Wanneer je namelijk gebruik maakt van een zware troffel, kan dit leiden tot vermoeidheid tijdens langdurig gebruik. Kies daarom een gewicht uit dat past bij jou.

#5. Betaalbaar

Troffels zijn over het algemeen ook goed betaalbaar. Uiteraard zijn er troffels in verschillende prijsklassen, maar meestal is dit zeer te betalen. Kijk goed naar de prijs, kwaliteit en het materiaal, zodat jij een troffel kiest die bij jou past.

Een troffel is dus multifunctioneel en mag niet ontbreken in jouw gereedschapsvoorraad. Succes met je eigen tuin!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee