Ultieme Urban Eetbare Tuin: Rosemary's In New York - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
rosemary's
Adressen

Ultieme Urban Eetbare Tuin: Rosemary’s In New York

Moestuinieren kan zéker ook in het midden van een drukke stad. Dat bewijst restaurant Rosemary’s in New York, met hun eetbare tuin op het dak.

Kakelvers

Ja, de gerechten in dit restaurant zien er kakelvers uit. Maar dat het allemaal van een moestuin op het dak komt, weet je pas als je de metalen ladder aan het einde van de ruimte beklimt.

rosemary'sChef Wade Moises houdt de tuin bij, samen met zijn vrouw.

En dan sta je ineens naast een moestuin van meer dan 90 vierkante meter. Het gebouw heeft maar een verdieping, dus de tuin bevindt zich relatief dichtbij de grond. Zeker als je naar alle enorme flatgebouwen eromheen kijkt.

Rosemary's

Experimenteren

De tuin heeft een zonnige plek op het zuiden, en wordt niet overschaduwd door de andere gebouwen in de buurt.

Omdat er rekening gehouden wordt met de hoeveelheid ruimte, en met de jaarlijkse seizoenen, wordt er heel wat in de tuin geëxperimenteerd. Bijvoorbeeld met micro-worteltjes en micro-knolraap.

‘Normale’ wortel en knolraap groeien namelijk te langzaam. Bijkomend voordeel: de micro’s zijn heerlijk zoet en daardoor een bijzonder ingrediënt.

Rosemary's

Italiaans

In de keuken worden vooral Italiaanse gerechten geserveerd. De gasten zijn welkom om de moestuin te bezoeken, en in de zon te zitten op een van de banken op het dak.

Of ze ook rozemarijn verbouwen, zoals de naam van het restaurant doet vermoeden? Chef-kok Wade Moises: “Ironisch genoeg is rozemarijn nu het enige dat we moeilijk vinden om in leven te houden.”

rosemary's

Bron: Gardenista.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee