Sluit je woonverzekering nog aan bij jouw woning? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
woonverzekering
Huis

Sluit je woonverzekering nog aan bij jouw woning?

Wanneer je onlangs verhuisd bent naar een ander huis, is het verstandig om even te kijken of je oude woonverzekering nog aansluit bij je nieuwe woonsituatie. Niet zelden gebeurt het namelijk dat mensen hun oude woonverzekering gewoon overhevelen naar hun nieuwe woning waardoor ze ineens scheef verzekerd kunnen zijn. Dat betekent dat ze denken dat ze tegen allerlei risico’s gedekt zijn, terwijl dit in de praktijk niet zo blijkt te zijn. Dit gebeurt het vaakst wanneer mensen van een huurwoning naar een koopwoning gaan. Je moet dan je woonverzekering even aanpassen. Heb je überhaupt nog geen verzekering voor je woning afgesloten? Dan is het tijd om dit alsnog te regelen.

Je woonsituatie bepaalt welke verzekering je nodig hebt

Er is geen woonverzekering die voor iedereen perfect is en dat is maar goed ook. Je wilt namelijk een verzekering die op jouw situatie is afgestemd zodat je er het meeste voordeel uit kunt halen. Heb je een huurhuis, dan heb je enkel een goede inboedelverzekering nodig. Met dit pakket verzeker je de spullen die in en rondom je woning staan, tegen allerlei vormen van schade. Uiteraard kan een verzekering niet voorkomen dat er ongelukken gebeuren, maar je polis kan je wel helpen om de ontstane schade snel op te lossen. Die schade kan snel oplopen, wat betekent dat als je geen verzekering hebt, je diep in de buidel moet tasten om alle kosten op te hoesten. Wat veel mensen daarnaast niet weten, is dat een inboedelverzekering je ook helpt wanneer je slachtoffer geworden bent van cybercriminelen. Deze bandieten worden steeds slimmer en maken mensen steeds grotere geldbedragen afhandig door middel van sluwe trucs. Met een inboedelverzekering zit je echter goed.

Kies een opstalverzekering als je een huis gekocht hebt

Wat regelmatig fout gaat wanneer mensen van een huurhuis naar een koopwoning gaan, is dat ze geen opstalverzekering afsluiten. De opstalverzekering voor je huis is van groot belang. Deze polis dekt namelijk de kosten die je moet betalen om schade aan je woning weer te herstellen. Juist deze kosten kunnen heel hoog oplopen waardoor je zonder verzekering forse schulden zou moeten maken om alles weer in de oude staat terug te brengen. Zorg er daarom altijd voor dat je een verzekering voor je opstal aan je pakket toevoegt, omdat je dan het perfecte vangnet achter de hand hebt voor wanneer alles misgaat. Breekt er bijvoorbeeld brand uit in je woning en legt die een groot deel van de woning in de as, dan helpt je verzekeraar je om deze ramp het hoofd te bieden. Je kunt niet alleen met het geld van je verzekering de woning weer herstellen, je kunt ook je tijdelijke woonruimte met je woonverzekering betalen. Genoeg reden om deze polis af te sluiten dus.

Een polis op maat maken, betekent meer voordeel pakken

Als je gelijk een woonverzekering wilt afsluiten, kun je even naar de site van je verzekeraar gaan om daar de mogelijkheden te bekijken. Vul de gegevens over je woonsituatie in en je krijgt meteen te zien wat je maandelijkse premie gaat worden. Vergeet niet om ook even naar de aanvullende dekkingen te kijken. Hiermee kun je je polis helemaal afsluiten op jouw situatie, wat betekent dat je meer voordeel uit je verzekering kunt halen. Wil je dus geen enkel risico lopen, sluit dan vandaag nog een verzekering voor je woning af. Het is zo klaar.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee