Op welke manieren heb je baat bij infrarood panelen? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
infrarood paneel
Huis

Op welke manieren heb je baat bij infrarood panelen?

Infrarood panelen zijn verwarmingspanelen die gebruik maken van infrarood straling. Deze infrarood panelen verwarmen niet de lucht, maar dragen de warme rechtstreeks over naar objecten én mensen in de ruimte. Dit is een comfortabele manier van verwarmen, maar je kunt infrarood panelen voor meer doeleinden inzetten. Het is namelijk ook nog eens goed voor je gezondheid. Hoe dat zit, zal ik je hieronder in het artikel uitleggen.

Hoe werken infrarood panelen nu eigenlijk?

Infrarood straling is een elektromagnetische straling die de warmte rechtstreeks overdraagt. Je kunt het een beetje vergelijken met de warmte die wij van de zon krijgen. Infrarood panelen maken straling aan en deze worden direct overgedragen aan de mensen en objecten in de buurt. De objecten die in de ruimte staan, slurpen deze straling op en daardoor worden ze verwarmd. Net zoals de zon dingen verwarmd als de zonnestralen daarop vallen. Infrarood straling zorgt dus voor een gezonde warmte. Hieronder ga ik de voordelen met je delen.

Waarom zou je kiezen voor infrarood panelen; wat zijn de voordelen?

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je voor infrarood panelen zou moeten kiezen.

Een van de voordelen is bijvoorbeeld dat je kunt besparen op de energiekosten. Infrarood panelen verwarmen namelijk alleen de directe omgeving en niet alle ruimte er omheen.

Daarnaast heeft de infrarood straling ook gezonde effecten voor ons lichaam, deze straling dringt namelijk diep door in je huid wat voor een goede bloedsomloop zorgt, spierpijn vermindert en zelfs stress wordt minder.

Infrarood panelen zijn slank en zien er mooi uit. Daardoor nemen ze niet zoveel ruimte in beslag en passen ze in iedere woning. Ook als je een kleine woning hebt, zijn ze ideaal. Je geniet dan nog meer van de warmte én je hoeft geen ruimte te verspillen aan grote radiatoren.

Welke soorten infrarood panelen zijn er allemaal?

Niet iedereen heeft behoefte aan hetzelfde soort paneel, er zijn dus meerdere vormen waarin je kunt kiezen voor een infrarood paneel.

Zo heb je wand gemonteerde panelen die aan de muur worden bevestigd. Je kunt deze in verschillende groottes en ontwerpen krijgen en deze kun je goed gebruiken in de slaapkamer, woonkamer of op kantoor.

Dan heb je ook nog plafondpanelen die je, zoals de naam al doet vermoeden, op het plafond bevestigt. Je kunt deze onopvallend in iedere ruimte plaatsen.

Je kunt ook in de badkamer gebruik maken van infrarood spiegels. Deze hebben een verwarmingselement waardoor de spiegel niet beslaat zodra er iemand onder de douche staat. Zo kun jij jezelf klaar maken voor de dag en jezelf zien in de spiegel, terwijl de ander doucht.

Wil je een groter oppervlak verwarmen, dan kun je het beste kiezen voor paneelverwarmings systemen. Dit zijn meerdere panelen aan elkaar, welke je op de muur kunt bevestigen. Op die manier kun je een grotere ruimte verwarmen.

Foto: Eurom NL, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee