Midzomer magie - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
zomer
Adressen

Midzomer magie

midzomer

Mooi weer vraagt om een tuinfeest, liefst in bohemian-sfeer, waar Duizend-en-een-nacht de Caraïben ontmoet. Haal alles uit de kast, van bord tot lantaarn, mix kleuren en culturen, oud & nieuw en vul aan met kannen vol wilde zomerboeketten.

Pronkstuk op de tuintafel: een wilde bos bloemen. Niet genoeg in eigen tuin? Kijk op pluktuinen.nl voor een pluktuin bij je in de buurt. Bij een bohemian-sfeer gaat het om zo veel mogelijk kleuren en vormen, dus knip wat je mooi vindt. Er bloeit genoeg!

midzomer

Verzamel alles wat gebloemd en exotisch is zoals servies, tafelkleden, lantaarns en schatten van vakanties en reizen. Zet voor de finishing touch glazen met kleine plukboeketten op tafel.

Rechter foto: Span een draad boven de tafel en hang de mooiste lantaarns op. Helemaal betoverend als de schemering invalt. 

midzomer

Bankfolklore

Uit bijna alle werelddelen: de folkloristisch beschilderde bank komt uit Hongarije, de antieke, gestreepte kussens uit de Andes, de patchwork kussens uit Vietnam en de handgeborduurde Kantha quilts uit India.

midzomer

Brabants bont meets aloha print

Fleurige theedoeken voor een swingende afterparty in de keuken. Juist die mix van prints en kleuren geeft dat vrije, blije bohemian gevoel.

midzomer

Flowerfood

Met een handvol eetbare bloemen zoals viooltjes, goudsbloem en fuchsia wordt een groene salade zomaar een mooi en smakelijk plaatje. Van Oost-Indische kers zijn niet alleen de bloemen, maar ook de blaadjes lekker. Onbespoten, voorverpakte bloemen zijn te koop bij groothandel De Kweker en bij biologische supermarkten.

midzomer

Zomerkoningin

Tuintroon bij uitstek: de hangstoel. Comfortabele schommel voor verkwikkende powernaps en mooie dagdromen.

midzomer

Wereldmix

Dat voelt rijk, zo’n mix van kleuren en culturen. Voor het echte bohemian gevoel: stoelen uit Oost-Europa, servies uit het westen, bijzettafeltjes uit Noord-Afrika en bloemen uit de Hollandse tuin.

Wil je weten waar je al dit moois kan kopen? Pak dan ons augustus-nummer erbij! (vanaf pagina 72)

Fotografie: Ernie Enkelaar, Styling: Cyn Ferdinandus, Model: Hayat El

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee