Maak je huis klaar voor het nieuwe jaar! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
plak pvc
Interieur

Maak je huis klaar voor het nieuwe jaar!

De gezellige decembermaand is alweer aangebroken en we zijn weer vaker lekker thuis met vrienden en familie. Ben jij tevreden met je inrichting? Of zit je er aan te denken om toch wat te veranderen in het nieuwe jaar? Veel mensen doen aan goede voornemens, zoals vaker sporten of gezonder eten met de instelling ‘new year, new me’. Maar waarom zou je dat niet ook in je huis toepassen? New year, new house! In dit artikel lees je een aantal tips om je huis een fijne upgrade te geven.

Nieuwe kleur op de muur

Mis je wat kleur in de koude wintermaanden? Ga dan voor een nieuwe lik verf op de muur om je kamer een hele nieuwe uitstraling te geven. Pastelkleuren zijn bijvoorbeeld weer helemaal in en dit vertaalt zich ook naar de trendkleuren van verffabrikanten. Pastelkleuren brengen frisheid en warmte in je huis. Kies bijvoorbeeld voor de warme lichtroze-beige kleur ‘Sweet Embrace’ van Flexa, de trendkleur van 2024. Houd je niet van roze? Kies dan voor de lichtgele ‘Limitless’ kleur van Histor. Deze kleur is neutraal, maar brengt ook veel warmte in je huis. Maar beperk je keuze zeker niet tot de trendkleuren, er zijn namelijk genoeg andere mooie kleuren die je kamer een nieuw thuis kunnen maken.

Upcyclen

Misschien heb je het woord ‘upcyclen’ wel eens voorbij zien komen. Dit is een duurzame trend waarbij je oude spullen hergebruikt en er iets nieuws van maakt. Zo kun je van oude flessen prachtige vazen maken, of van houten broodtrommels een hip nachtkastje. Zelfs een oude televisie kun je omtoveren tot een prachtige kast. Je hoeft het woord maar in de zoekbalk van Pinterest te zetten en je vindt er een wereld aan ideeën. Op deze manier kun je van je oude ongebruikte spullen nieuwe items voor in je interieur maken en het zo een hele nieuwe look geven!

Nieuwe vloer

Een nieuwe vloer geeft je interieur een heel andere uitstraling en kan je zelfs helpen om het warm te houden in de koude wintermaanden. Kies bijvoorbeeld voor een vloer van plak PVC, een duurzame en sterke vloer die ook nog eens ideaal is voor kamers met vloerverwarming. Ook op een bovenverdieping is plak-PVC erg aan te raden, omdat de vloer ijzersterk (sterker dan laminaat) is en ook gebruikt kan worden in de badkamer.  Je kunt verschillende kleuren kiezen op basis van jouw smaak. Ga jij voor een visgraat motief of misschien een betonvloer look?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee