Huis van de Week: Stapelerveldweg in de Wijk - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Huis van de Week

Huis van de Week: Stapelerveldweg in de Wijk

Deze week kijken we binnen bij een prachtige woonboerderij in De Wijk (vlakbij Meppel).

Deze woonboerderij is gelegen op een halve hectare grond aan de rand van het mooie natuurgebied Het Reestdal om omringd door rust, groene landerijen en natuur. De woonboerderij is het hoofdgebouw op het perceel. Daarnaast is er nog een atelier wat eerder als schuur diende. Tot slot is er ’t Kleine Huisje. Dit is de kleinere versie van het hoofdgebouw en wordt regelmatig verhuurd. De gebouwen zijn omringd door een goed onderhouden tuin met vijvers, parkeerplaatsen en diverse terrassen.

OMGEVING
De woning is prachtig gelegen aan de bosrand en ook de tuin biedt mooi uitzicht door onder andere een vijver, ooievaarsnest en fruitbomen. De eigen oprijlaan is maar liefst 300 meter lang. Daarbij ligt het dorpscentrum van De Wijk op fietsafstand. Zwolle, Meppel en Hoogeveen zijn bereikbaar binnen ca. 20 autominuten.

HOOFDGEBOUW

Het hoofdgebouw is voorzien van een hal die uitkomt in de warme woonkamer met uitzicht op de tuin. Daarbij is er een gezellige, natuurstenen openhaard aanwezig en is de vloer van massief eikenhout. Aan de woonkamer grenst de bibliotheek die tevens is voorzien van een eikenhouten vloer. De bibliotheek is af te sluiten van de woonkamer met glazen deuren. De woonkeuken heeft een eetgelegenheid en is voorzien van mooi fornuis met oven, antieke handgebakken Franse plavuizen uit het jaar 1800 en volledig voorzien van vloerverwarming. Authentieke bouwmaterialen voorzien van hedendaags comfort en luxe.

Via de hal is de eerste verdieping bereikbaar. Hier bevindt zich een apart toilet en badkamer, voorzien van een tweede toilet en een douchecabine met regendouche.

‘T KLEINE HUISJE
Naast het hoofdgebouw is de kleinere versie van de boerderij te vinden. Hierin zijn een ruime woonkamer met open keuken en twee slaapgelegenheden aanwezig. Verwarming middels cv en automatische houtkachel (pellets). Verder een toilet en een badkamer met douche. Ook dit gebouw heeft uitzicht over de tuin en de beschikking over een privé-tuin met terras.

DE SCHUUR
Tot slot is er het atelier wat ook wel ‘De Schuur’ wordt genoemd. Dit gebouw kan gebruikt worden als B&B, kantoorruimte of atelier. De woonkamer is licht door de vele ramen en grenst aan de open keuken. Er is vloerverwarming en een natuurstenen vloer. De badkamer is hier voorzien van een regendouche en whirlpool. Naast De Schuur bevindt zich een overdekte zithoek.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee