Fonteinmeubel met of zonder opbergkast? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
fonteinmeubel
Badkamer

Fonteinmeubel met of zonder opbergkast?

Een fonteinmeubel uitkiezen is al lastig door de ruime keuze. Of je wel of geen opbergkast nodig hebt, is één van de vragen. Daarna komen de vragen: van welk materiaal moet het gemaakt zijn, welke kleur past bij mij of welke handgreep uitvoering is het handigste? Met het beantwoorden van deze vragen ga ik jou helpen!

Materialen

Onder- of opbergkastjes worden voornamelijk gemaakt van een houtsoort. Dit kan MDF, spaanplaat of bijvoorbeeld hout fineer zijn. Het grote voordeel van hout is dat het makkelijk te bewerken is. Daarom komen houten onderkasten in veel verschillende vormen en maten voor.

Het nadeel van hout is dat het kan vervormen bij extreme temperatuurverschillen. Ondanks dat het niet snel voorkomt in de badkamer of toilet, zijn er ook onderkasten van staal gemaakt. Staal is zeer stootbestendig en zorgt voor een stoere, industriële ruimte.

Kleurgebruik

De kleur van het wastafelkastje is bepalend voor de stijl die je het wilt geven. Omdat de industriële stijl veel gebruik maakt van ruwe en ruige materialen, kan je heel mooi de originele houtkleur van het opbergkastje terug laten komen. Dit is natuurlijk ook mogelijk voor de landelijke stijl. Voor de moderne stijl is het echter aan te raden om gebruik te maken van neutrale kleuren, zoals: wit, zwart of grijs.

Type greep

Tegenwoordig zijn er veel meer grepen beschikbaar dan de standaard opbouwgreep. Voor de klassieke stijl is dit nog wel gebruikelijk. Bij de moderne stijl maken ze veel gebruik van push to open deurtjes. Je drukt tegen het deurtje aan en vervolgens ‘springt’ het open. Verder zie je ook veel greeplijsten. Hierdoor krijgt het kastje een strak en clean uiterlijk.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee