Een overkapping laten plaatsen, waar moet je rekening mee houden? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
overkapping
Terras

Een overkapping laten plaatsen, waar moet je rekening mee houden?

Een overkapping kan een hele mooie toevoeging zijn om een tandje meer te kunnen genieten van je tuin. Dit is vooral voor echte buitenmensen een manier om het levensgenot te vergroten. Op die manier kun je op warme zomerdagen toch lekker buiten zitten en op mooie nazomerdagen waarop het een klein beetje regent, zit jij nog heerlijk onder je overkapping. Ook ’s avonds is het een fijn plekje om nog te genieten van de laatste zonnestralen omdat je lekker beschut zit. Als het ’s avonds iets kouder wordt, kun je hier nog lekker zitten. Je kunt er ook voor kiezen om een overkapping te laten plaatsen met een glazen wand, zodat je kunt genieten van je mooie tuin. Hieronder geven we een aantal tips.

Denk goed na over de afmeting

Het is belangrijk om goed na te denken over de gewenste afmeting van je overkapping. Met name als je een wat kleinere tuin hebt, moet je hier goed over nadenken. Zeker als je nog een stuk tuin wilt overhouden. Een overkapping heeft meestal de breedte van de hele tuin, maar het is ook zeker mogelijk om een andere afmeting te kiezen. Je kunt alle kanten op, als je maar duidelijk weet wat je wilt. Daarnaast kun je nog kiezen voor een open of een dichte overkapping. Bij het bepalen van jouw gewenste afmeting, kan het helpen om alvast te bedenken wat je allemaal onder je overkapping wilt plaatsen qua meubels en dergelijke.

Dak van je overkapping

Het is ook belangrijk om over het dak na te denken. Van welk materiaal wil je het dak? Je kunt onder andere kiezen voor een plat dak dat is voorzien van epdm dakbedekking. Dit moet afgewerkt worden met epdm kit. Je kunt ook kiezen voor een schuin dak. Je kunt hierop bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen aan de kant waar de zon het meest op staat. Op die manier behaal je het meeste rendement. Dit is -zeker nu- fijn voor je portemonnee en daarnaast ook goed voor het milieu.

Een overkapping voor ieder budget

Een overkapping kun je zo duur maken als je zelf wilt. Wel is het voor de meeste mensen zo dat er een maximaal budget beschikbaar is. Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt welk budget je zelf beschikbaar hebt. Het hoeft allemaal niet in één keer gedaan te worden, je kunt het plaatsen ook stapsgewijs doen. Dat geeft je weer ruimte om extra geld te sparen. Zorg er wel voor dat je zo snel mogelijk het dak afwerkt met daktrimmen, om schimmel problemen te voorkomen. Epdm dakbedekking aanbrengen behoort ook tot het prioriteitenlijstje. Wanden dicht laten maken kun je eventueel doorschuiven totdat het financieel haalbaar is. Dat heeft geen haast.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee