Nu kan je nog kruiden van je kruidenplant knippen, maar als het straks weer kouder wordt is dit misschien minder vanzelfsprekend. De oplossing? Kruiden invriezen in blokjes! Heb je het hele jaar plezier van.
Je kruiden, zoals rozemarijn, salie, thijm en oregano blijven extra mooi door ze in te vriezen in olijfolie. Het laagje vet beschermt de kruiden, zodat ze niet worden bruin worden zoals dat bij ‘losse’ kruiden in de vriezer wel kan gebeuren, en de structuur wordt niet aangetast. Ook kan je zo’n blokje meteen de pan in gooien als je begint met het koken van je gerecht. Zo heb je meteen een mooie kruidenbasis. Gebruik hiervoor de ‘hardere’ kruiden, zodat je ze niet stuk bakt.
Makkelijk en perfect voor tijdens het koken: ingevroren boter-kruidenblokjes. Lekker met bijvoorbeeld roosmarijn (kan zowel klein- of grofgesneden), voor gegrilde groenten, aardappelen of kip. Tip: als je gezouten boter gebruikt, heb je meteen een lekkere kruidenboter. Bepaal zelf de verhouding boter en kruiden.
En natuurlijk kan het ook gewoon met water. Zo kan je trouwens ook perfect fruit invriezen, zoals blauwe bessen.
De perfecte basis voor bijvoorbeeld soep en aardappelpuree: bevroren blokjes kruiden met bouillon. Stop wat kruiden in een ijsblokjesvorm en giet hier de klaargemaakte bouillon op. Easy!
Bron: Relish, Brit+Co
Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee