De afwerking van het dak van je dakkapel - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
dakbedekking
Huis

De afwerking van het dak van je dakkapel

Je hebt net een nieuw dakkapel geplaatst maar het dak ervan is nog niet helemaal af. De constructie is netjes afgewerkt maar het dak mist nog de laatste details. Maar deze laatste details zijn juist belangrijk voor de veiligheid van het dak. Zonder een goede afwerking van het dak vliegt het dak, en dit is niet bij wijze van spreken, er zo weer af. Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. Tijd om het dak goed af te maken.

Dakbedekking

De eerste stap van de afwerking van het dak van je dakkapel is het kiezen van het soort dakbedekking. Het dak van je dakkapel is hoogstwaarschijnlijk plat. Hierdoor is het voor de hand liggend dat je kiest voor een synthetische dakbedekking zoals EPDM, PVC of bitumen. Dit zijn duurzame materialen die makkelijk aan te brengen zijn. Ze zijn flexibel en makkelijk op maat te bestellen of anders makkelijk te snijden naar de afmetingen van het dak van je dakkapel. De dakbedekking is je eerste verdediging tegen weer en wind. Hoewel deze synthetische materialen niet al te dik zijn, beschermen ze erg goed tegen weer en wind.

Daktrim

Een dak met synthetische dakbedekking is niet af met alleen de dakbedekking. Deze wordt vaak met een speciale lijm en kit afgewerkt, toch mist er dan nog wat. We hebben het hier natuurlijk over de daktrim. Deze sluit de ruimtes tussen het dak, de muren en de dakbedekking af. Een goede daktrim is essentieel voor een plat dak. Dit zorgt ervoor dat de dakbedekking goed afsluitend is en de isolerende werking sluitend is voor het gehele dak. Het is ook een extra bescherming tegen weer en wind voor de kwetsbare hoeken en randen van het dak.

Verdere afwerking

Met goede dakbedekking en goede afsluiting door een goede daktrim is het dak veilig en klaar om zijn eerste storm te trotseren. Er zijn enkele extra dingen die je kunt doen om het dak van je dakkapel verder af te werken. Dit zijn manieren om de waterafvoer te verbeteren van het dak. Zo kan het bestaande dakgoot systeem uitgebreid worden naar het dak van je dakkapel, maar er is een moderne en groene manier om dit ook te doen. Een groen dak helpt veel met de waterafvoer en het verbetert ook nog eens de duurzaamheid van het dak. Een synthetische dakbedekking is perfect om een groen dak op aan te leggen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee