Daarom maakt slimme raamdecoratie je huis beter - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
slimme raamdecoratie
Huis

Daarom maakt slimme raamdecoratie je huis beter

Zou je in deze tijd nog een televisie kopen zonder afstandsbediening? Dat is niet meer voor te stellen, overal zit tegenwoordig een afstandsbediening bij. Waarom dan niet bij gordijnen? Zelfs luxe opties moet je nog steeds met de hand bedienen. Dat moet beter kunnen en Somfy biedt de oplossing. Lees snel verder om te ontdekken waarom slimme raamdecoratie je huis beter maakt.

Een slim huis begint bij raamdecoratie

Heb je ooit een kantoorgebouw bezocht waar de zonwering automatisch naar beneden gaat als de zon op het venster schijnt? Dat is reuze handig, veel mensen staan er niet bij stil dat je precies dezelfde technologie ook in huis kunt halen. Zo kun je in plaats van een standaard gordijnrails ook een motorbuis plaatsen. Je maakt dus niet het gordijn ‘slim’ maar de aansturing. Waar je normaal gesproken aan koordjes trekt neemt een kleine motor je het werk uit handen. Dat is nog maar het begin want er zijn nog veel mogelijkheden. Geef je eigen huis een upgrade en bezoek www.somfy.be. Hier vind je geen smart gadgets maar slimme oplossingen voor een groot aantal toepassingen. En zoals het hoort bij echt slimme toepassingen kun je allerlei verbindingen maken met andere producten, ook als ze van een ander merk zijn.

Is een elektrisch gordijn het geld waard?

Raamdecoratie is een behoorlijke investering, zeker als je voor kwaliteit kiest. Als je ook nog moet investeren in automatisering dan moet je nog dieper in de buidel tasten. Dat is zeker waar, je krijgt er wel veel voor terug. In de ochtend openen de gordijnen op het tijdstip dat je zelf bepaalt, in de avond sluiten de gordijnen vanzelf als het donker wordt. Ook als je niet thuis bent of geniet van een welverdiende vakantie. Daarnaast slijten de gordijnen minder snel en worden ze niet zo snel vies omdat je ze niet meer aan hoeft te raken. Daardoor is de levensduur van je gordijnen langer. Toch ontdek je de grootste voordelen als je koppelingen gaat maken met de verlichting, huisbeveiliging en slimme luidsprekers om slechts enkele voordelen te noemen.

Bij raamdecoratie kopen zijn er veel opties, voor vrijwel ieder gordijn is er een systeem om dit te automatiseren. Een vouwgordijn, rolgordijn, jaloezie of schuifgordijn; er is altijd een passende oplossing mogelijk. Zoek op de website naar een verkooppunt in de buurt en laat je informeren over alle mogelijkheden.

Hoe werkt een slim gordijn?

De eerste stap bij slimme raamdecoratie is dus de motorbuis. De stroomvoorziening werkt eenvoudig met een oplaadbare accu, een directe koppeling met een stopcontact is dus niet nodig. Je kunt het gordijn bedienen met een afstandsbediening die programmeerbaar is maar met de gratis app kun je nog veel meer regelen. Zo kun je meerdere gordijnen in huis samenbrengen in dezelfde app en die samen of individueel bedienen. Ook kun je de verlichting koppelen, timers instellen of zelfs een sensor installeren. Dan kun je echt spreken van huisautomatisering. Jij stelt de voorwaarden in en de woning zorgt voor de rest. Dit werkt met gordijnen, met lampen en zelfs met de verwarming. De TaHoma Switch van Somfy is hierbij het centrale middelpunt.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee