5x deze planten zullen je helpen te ontspannen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
lavendel
Kamerplanten

5x deze planten zullen je helpen te ontspannen

Leid je een druk bestaan en heb je soms moeite om tot rust te komen? Dan kan het goed zijn om eens wat meer planten in huis te halen! Planten zorgen voor meer zuurstof in een ruimte en daarnaast zuiveren ze de lucht ook nog eens. Daar komt bij dat sommige planten een erg ontspannende werking op het menselijk lichaam hebben. Benieuwd welke dat zijn? De volgende 5 planten zullen je zeker helpen relaxen!

1.    Sansevieria (vrouwentong)

sanseveria vrouwentong

Foto: mooiwatplantendoen.nl

Je ziet ze de laatste tijd heel veel: de Sansevieria. Deze plant was in de jaren zestig en zeventig al immens populair, maar beleeft nu een echte comeback. Niet zo gek: naast dat de plant er erg mooi uitziet met z’n stevige en langwerpige bladeren, produceert hij ook nog eens ontzettend veel zuurstof. Ook schijnt de vrouwentong hoofdpijn te doen minderen. Een echte aanwinst dus!

2.    Aloë Vera

aloe vera

Deze plant ken je waarschijnlijk wel door de lekkere geur die we geregeld terugvinden in de heerlijkste verzorgingsproducten. Maar ook voor in huis is de Aloë Vera een echte aanrader. Als je deze plant in de slaapkamer neerzet, zul je een stuk beter slapen! De plant zorgt namelijk voor gezuiverde lucht én hij stoot veel extra zuurstof uit. Slaap lekker!

3.    Jasmijn

Drink jij geregeld een kopje jasmijnthee ter ontspanning? Overweeg dan ook eens om een jasmijnplant in je huis neer te zetten. De plant staat er namelijk om bekend dat hij een kalmerende werking heeft. Daarnaast zijn de zachte, witte bladeren natuurlijk ook oogstrelend en zorgt de aanblik ervan dat je je gelijk een stuk vrolijker voelt!

4.    Basilicum

Basilicum heeft een sterke, kruidige geur die je waarschijnlijk wel kent doordat hij weleens voorbij komt in lekkere gerechten. Maar wist je dat de geur ervan ook zorgt voor een ontspannende werking op je lichaam? Zet daarom eens een basilicumplant in je keuken. Als jij dan ’s ochtends je eerste kopje koffie drinkt in de buurt van deze kruidige plant zul je je dag gelijk relaxed beginnen!

5.    Lavendel

Lavendel staat al erg lang bekend om z’n ontspannende werking. Het is niet voor niets dat de plant wordt gebruikt bij aromatherapie! Daarnaast vind je hem ook in kalmerende theesoorten en ontspannende doucheproducten. Wist je dat lavendel vroeger ook weleens op of naast het hoofdkussen werd gelegd bij mensen met slaapproblemen? Reden genoeg dus om deze paarse vriend in je huis te laten stralen!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee