Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
shop
Mussen
Dieren

5 tips voor de Tuinvogeltelling

Zet de voedertafel klaar, hang de vetbol op (zonder netje!) en omcirkel de datum in je agenda! Want op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 houdt Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling. Doe ook mee via www.tuinvogeltelling.nl en ontdek of de merel, koolmees en roodborst ook in jouw tuin leven. Vogelbescherming geeft je 5 tips om het tellen supermakkelijk te maken.

1. Tel in de ochtend

In een koude nacht kan een klein vogeltje wel 10 procent van zijn lichaamsgewicht verliezen! Dus moet er direct na zonsopgang gegeten worden om aan te sterken. In de ochtend zijn de tuinvogels daardoor het makkelijks te zien. Deelname aan de Tuinvogeltelling duurt maar 30 minuten, maar je zal verbaast zijn hoeveel vogels je ziet in zo’n korte periode.

2. Voer!

Waarom moeilijk dan als het makkelijk kan? In de winter moeten vogels goed eten om op krachten te blijven. Ze hebben dus geen tijd en energie om uitgebreid te zoeken. Als vogels eenmaal doorhebben dat er in je tuin voldoende te halen valt, blijven ze langskomen.

3. Voer voor iedereen

Met vetbollen (zonder netje!), zonnebloempitten en strooivoer maak je heel wat vogels blij. Maar leg bijvoorbeeld ook eens een beurse appel in de tuin; merels en spreeuwen zijn er dol op. Strooi ook wat voer vlakbij de struiken, zo is er ook wat te eten voor de schuwe vogeltjes zoals de winterkoning en heggemus. Spechten en boomklevers zijn dol op vogelpindakaas. Hang een pot op of smeer wat op een boom.

4. Check de vogels in uw buurt

Als je weet welke vogels er bij je in de buurt leven, maakt dat het herkennen een stuk eenvoudiger. Vul op www.mijnvogeltuin.nl je postcode in en ontdek zo welke 10 vogels je in je tuin kan aantreffen.

5. Schrijf alvast in

Wie zich nu al via www.tuinvogeltelling.nl inschrijft, ontvangt via de mail gratis herkenningstips om de vogels uit elkaar te houden. Ook ontvang je de Special Vogels Voeren én krijg je 15% korting op vogelvoer en nestkasten in de webshop van Vogelbescherming.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee