3 tips om de verkoop van jouw huis te bespoedigen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
huis verkopen
Huis

3 tips om de verkoop van jouw huis te bespoedigen

In het grootste deel van 2022 konden we echt spreken van een oververhitte huizenmarkt. Inmiddels lijkt alles zich weer een beetje te stabiliseren. Het aanbod neemt toe en de prijzen stijgen lang niet meer zo snel. Sterker nog, ze lijken zelfs al een beetje te zakken. Dit is voor veel mensen dan ook direct het moment om een belangrijke afweging te maken: zet je nu je huis te koop of doe je dit op een later moment – wanneer de prijzen misschien wel erg sterk zijn afgenomen.

In sommige situaties kan het heel gunstig zijn om je huis nu nog te verkopen. Woningen worden nog steeds tegen hoge prijzen verkocht. Als je verhuist naar een verzorgingstehuis of misschien wel wilt emigreren, kan dit ertoe leiden dat je straks een leuk zakcentje over hebt. Wil je simpelweg verhuizen? Bedenk dan goed dat je niet alleen een leuk bedrag voor je huis krijgt, maar dat je hoogstwaarschijnlijk ook een hogere prijs voor een soortgelijke woning betaalt.

Is de kogel door de kerk en heb je besloten om je huis echt te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Tref daarom enkele voorbereidingen in huis om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kijkers. We zetten drie eenvoudige tips op een rijtje.

1. Let op de details

Vaak worden de details uit het oog verloren bij de verkoop van een woning. Echter, het valt direct op als er bijvoorbeeld zeer nieuwe, moderne deurklinken op de deuren zijn bevestigd. Mensen vergeten vaak wat zoiets simpels kan doen voor een interieur. Met de simpele touch van een moderne deurklink, geef je een interieur direct iets heel bijzonders. Het gevoel verandert. De woning ziet er anders uit. Deze kleine details maken jouw woning plotseling veel aantrekkelijker. Ook op de verkoopfoto’s die worden genomen.

2. Potentiële investeringen

Sommige woningen zijn door omstandigheden een stuk minder aantrekkelijk op de huizenmarkt. Zelfs in tijden van krapte. Niet omdat de woning vreselijk is, maar omdat er cruciale dingen aan mankeren. Als je weet dat jouw woning niet goed op de woningmarkt ligt, dan kun je bij jezelf afvragen of je enkele investeringen kunt doen.

Denk hierbij niet aan een nieuwe badkamer of keuken, want deze ruimtes zijn vooral smaakgevoelig en de kans bestaat dan nog dat een koper deze helemaal niet ziet zitten. Denk eerder aan bijvoorbeeld de isolatie van de woning. Juist in deze tijd speelt dat een belangrijke rol. Wanneer jouw woning op dit moment over een energielabel G beschikt, zal dit veel potentiële kopers afschrikken. Zeker met de huidige energietarieven. Investeren in isolatie kan de woning dan ook eenvoudig interessanter maken.

3. Ontdoe je huis van persoonlijke spullen

Het is voor de meeste potentiële kijkers geen fijn idee om in een huis vol persoonlijke items te komen. Hierbij voelen ze zich vaak een indringer en is het lastig om door de ruimte heen te kijken en deze als een eigen woning voor te stellen. Je kunt het een stuk gemakkelijker maken door het huis van persoonlijke spullen te ontdoen. Haal bijvoorbeeld foto’s en andere tierelantijntjes weg. Zo oogt het huis ook direct een stuk ruimer. Overdrijf het niet. Het is niet de bedoeling dat het één kale boel wordt. Schilderijen mogen dan ook bijvoorbeeld best blijven hangen en ook een kaars op tafel is juist hartstikke gezellig. Overleg eventueel met je verkoopmakelaar wat er weg moet en wat kan blijven staan.

Meer lezen

Eén reactie op “3 tips om de verkoop van jouw huis te bespoedigen”

  1. Marie Sanders schreef:

    Bedankt voor de goede tips, gelukkig zijn er veel mensen op zoek naar mooie koopwoningen, dus ik denk niet dat mijn huis verkopen al te lastig zal zijn. Het liefst verkoop ik zo snel mogelijk, mijn man en ik gaan samen een huis kopen, zo spannend! Dus ik zal de tips zeker onthouden, en hopelijk zal alles spoedig gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee