Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
shop
Kasteeltuinen Arcen Bloemig
Agenda

Kleur en uitbundigheid tijdens het bloemenfestival Bloemig!

Na het succes van vorig jaar keert het bloemenfestival Bloemig! terug in Kasteeltuinen Arcen. Van donderdag 3 tot en met maandag 7 september 2020 staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren in de spotlight. Gedurende een route door het park ontdekt de bezoekers de mooiste bloemencreaties. Deze composities zijn verwerkt in het prachtige decor van de tuinen. Bloemig! is een waar bloemenparadijs met volop kleur, geur en uitbundigheid, om in deze tijden voor positiviteit te zorgen!

In 2019 vond de eerste editie van dit florale event plaats dat door bezoekers zeer goed ontvangen is. Vanwege het wegvallen van veel (snij)bloemen evenementen door de coronamaatregelen dit jaar, wil Kasteeltuinen Arcen de sierteeltsector met Bloemig! ondersteunen en kwekers de kans bieden om hun producten te tonen. Het bloemenfestival staat in 2020 dan ook voor kleur en uitbundigheid om zo voor positiviteit te zorgen. Bloemig! richt zich op verrassende bloemsierkunst en wil bezoekers inspiratie bieden door het tonen van de pracht en diversiteit van bloemen. Bloemschikliefhebbers en bloembinders ontmoeten elkaar in Kasteeltuinen Arcen. Volg de route en ontdek hoe de mooiste plekjes in het park samensmelten met de mooiste bloemarrangementen.

Topbloemisten

Tijdens Bloemig! werkt Kasteeltuinen Arcen samen met topbloemisten waaronder Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van de Kogeldistel in samenwerking met leerlingen van het Citaverde college Horst, Lily Beelden van Just Lily en Peter Daemen van Peter Daemen Floral Designs. Veel van deze meesterbinders komen bovendien uit de directe omgeving. Ook de snijbloemen komen van kwekers uit de regio, waardoor er met de meest verse producten wordt gewerkt. Samen met het bloementeam van Kasteeltuinen Arcen worden van duizenden snijbloemen de mooiste creaties gemaakt. Ook geven de professionele  bloembinders elke dag  demonstraties bloemschikken ter inspiratie en vermaak.

Instagram hotspot

Bloemen houden van mensen en van Kasteeltuinen Arcen. De kleurrijke bloemencreaties in het park zorgen voor de mooiste kiekjes! Steeds meer jonge bezoekers vinden hun weg naar het bloemenfestival Bloemig! in Arcen. Dit jaar zal Bloemig!, zeker in combinatie met de felrode kunstwerken van Sweetlove in de Beelden- Watertuin, zorgen voor waardige instagrammomenten #Bloemig!

Bloemenpracht in het hele park

Dit jaar worden er door het hele park bloemsierkunstwerken getoond. Via een wandelroute komt u op verrassende plekken in de tuinen waar in verschillende thema’s bloemwerken worden getoond. De topbloemisten laten zich inspireren door de omgeving gecombineerd met het thema kleur en uitbundigheid. In het kasteel worden de ingerichte kamers op de Bel-etage aangekleed met prachtige vazen en sierlijke bloemwerken.

Bloemig! vindt plaats van 3 t/m 7 september 2020 van 10.00 tot 18.00 uur in Kasteeltuinen Arcen. Het vooraf online kopen van een ticket of reserveren van een tijdslot is verplicht.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee