Genieten in je eigen loungetuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Loungeset
Terras

Genieten in je eigen loungetuin

Gedurende de zomermaanden zijn we graag lekker buiten. Samen met je partner, vrienden en familie lekker genieten van het mooie weer. Ontspannen in de tuin en genieten van een zonnige dag of zwoele avond; dat kan heel goed in een loungetuin. De relaxte sfeer creëer je heel gemakkelijk met een tuin loungeset, wat gezellige kussens en decoratie.

Beplanting

Om optimaal te kunnen genieten, is groen in de tuin belangrijk. Kies voor een aantal mooie soorten in plaats van heel veel verschillende planten. Dit zorgt voor rust, heel belangrijk in een loungetuin. Geschikte planten zijn bijvoorbeeld bamboe en siergras. Ze vergen weinig onderhoud en zijn bijna altijd wintergroen, waardoor de tuin ook mooi is in de winter.

Loungeset

Eigenlijk is er voor iedere tuin wel een geschikte loungeset. Met een mooie tuin loungeset als eyecatcher, til je iedere tuin naar een hoger niveau. Een loungeset is ideaal om een zithoek te creëren waar je volledig tot rust kan komen of om gezellig met vrienden of familie te relaxen. Met handige accessoires wordt het nog comfortabeler.

Welke loungeset

Loungesets zijn er in diverse soorten en prijzen. Hoek loungesets zijn vaak met een verschillend aantal zitplaatsen verkrijgbaar. Dining loungesets hebben een wat hogere bijpassende tafel. Als je liefhebber bent van lang tafelen, dan is een dining loungeset wellicht de beste optie. Voor iedereen is er wel een goed passende loungeset te vinden die aansluit bij de behoefte, maar ook naar de hoeveel ruimte die je hebt.

Wicker als materiaal

Een belangrijke reden voor de populariteit van wicker loungesets als tuinmeubel is dat ze erg licht en dus eenvoudig te verplaatsen zijn. Wicker is een aanduiding voor vlechtwerk. Wicker loungesets worden tegenwoordig echter vooral van kunststof gemaakt omdat de wicker loungeset daarmee veel beter weerbestendig is. De draad voor het vlechtwerk is meestal plat, rond of half rond. Een wicker meubel bestaat altijd uit een stevig frame van staal of aluminium. Daar omheen wordt met veel handwerk het vlechtwerk vastgemaakt. Een wicker loungeset is erg vochtbestendig en duurzaam. Het is voldoende om een wicker loungeset goed schoon te houden en af en toe te reinigen met een speciale cleaner.

In principe kunnen wicker loungesets het hele jaar door buiten blijven staan, maar het is wel aan te raden om de meubelen in de winter met een beschermhoes af te dekken tegen regen en kou. Zo kan je jaren genieten van een comfortabel buitenleven; als het weer het toelaat natuurlijk.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee