Raamdecoratie: 6x inspiratie! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Shutters
Styling

Raamdecoratie: 6x inspiratie!

Raamdecoratie vormt een belangrijke basis voor je interieur. Wanneer er geen raambekleding hangt, oogt een ruimte al snel kil en sfeerloos. Maar wat voor raamdecoratie kies je voor jouw interieur? Van houten jaloezieën tot plissé gordijnen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies daarom de raamdecoratie die jij mooi vind en goed past binnen jouw interieur. Wij hebben de verschillende soorten raamdecoratie voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

Houten jaloezieën

1. Trendy houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn één van de meest verkochte soorten raamdecoratie op dit moment. En dat is niet voor niks, want ze passen binnen ieder trendy interieur. Je kunt uit verschillende kleuren hout kiezen waardoor je de lamellen goed met je interieur kunt matchen. Bepaal zelf de gewenste lamelbreedte, kleur en afwerking.

Aluminium jaloezieën

2. Moderne aluminium jaloezieën

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een modern of industrieel interieur? Dan zijn aluminium jaloezieën een goede oplossing. Aluminium jaloezieën kun je, net als houten jaloezieën, helemaal zelf samenstellen. Je kunt uit meer dan 75 kleuren kiezen. Hierdoor zit er altijd wel een tint tussen die past bij jouw interieur. Daarnaast zorgen jaloezieën voor veel lichtinval en privacy. Door de lamellen te kantelen in verschillende standen bepaal je zelf eenvoudig hoeveel daglicht je naar binnen haalt.

Rolgordijnen

3. Strakke rolgordijnen

Heb je een strakke moderne inrichting? Dan zijn rolgordijnen een uitstekende match. De eenvoud van deze raamdecoratie gaat goed samen met de ‘less is more’ gedachte. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende stofdiktes en bepaal je zelf de hoeveelheid licht die het gordijn doorlaat. Een voordeel van rolgordijnen is dat je met een verduisterende stof een ruimte volledig kunt verduisteren. Ideaal voor in de slaapkamer.

Plisségordijnen

4. Subtiele plisségordijnen

Plisségordijnen zijn niet alleen een hele mooie raamdecoratie, maar hebben ook een isolerende werking. Wanneer je kiest voor een dupli plissé houd je in de winter de warmte binnen en in de zomer juist buiten. Je kunt kiezen voor een top down bottom up functie, hierdoor kun je het gordijn ook van boven openen en in het midden van je raam hangen. Hierdoor blijf je voldoende privacy houden, maar geniet je tegelijkertijd van binnenkomende zonnestralen.

5. Stijlvolle shutters

Voldoende lichtinval en privacy? Met shutters (foto boven dit artikel) bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy. Het is een stijlvolle raamdecoratie. Het grote voordeel van shutters is dat ze mogelijk zijn voor bijna alle vormen ramen, zelfs voor een schuin of rond raam. Daarnaast zijn shutters ook mogelijk op een vouwrailsysteem waardoor je de shutters gemakkelijk open kunt schuiven. Dit is bijvoorbeeld handig voor openslaande deuren of een schuifpui.

6. Sfeervolle gordijnen

Gordijnen zijn een echte sfeermaker. Ze geven een ruimte veel warmte en sfeer. Gordijnen zijn ook mooi om te combineren met andere raamdecoratie. Hierdoor kun je net wat meer spelen met de lichtinval. Combineer bijvoorbeeld gordijnen met houten jaloezieën of aluminium jaloezieën.

Welke type raamdecoratie je ook kiest, zorg dat het past bij jou en je interieur. Wil je meer advies of inspiratie op doen? Bekijk de raamdecoratie inspiratie blogs op inhuisplaza.nl.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee