5x de populairste keukentrends - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Keuken
Keuken

5x de populairste keukentrends

De keuken is tegenwoordig veel meer dan alleen de ruimte waar gekookt wordt. Het is een verlengstuk van je huis en woonkamer. Hier mag geleefd worden. Dat we daarom wat meer liefde besteden aan het ontwerp van onze keuken is dus helemaal niet zo gek. Gelukkig zijn de laatste trends niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens innovatief en gebruiksvriendelijk. Wij hebben de vijf leukste keukentrends voor je verzameld.

Natuurlijke materialen

Hout, steen, marmer en beton; we zien deze materialen steeds vaker terugkomen. Niet alleen in de keuken, maar ook in de rest van de woning. Natuurlijke materialen geven een keuken direct een warme en fijne uitstraling. Bovendien zijn de materialen goed te combineren met verschillende kleuren en woonstijlen. Tover je keuken om tot een Scandinavisch pareltje met licht eikenhout en verschillende pasteltinten. Kies je voor meer ruwe materialen, donkere kleuren dan past de industriële woonstijl perfect bij jou.

Het gebruik van natuurlijke materialen is prachtig, maar zijn vaak wel minder gebruiksvriendelijk. Krassen, deukjes, vlekken zijn vaak sneller zichtbaar op hout. Nou mogen natuurlijke materialen een geleefde uitstraling hebben, toch kan het zijn dat je liever het zekere voor het onzeker neemt. Zorg voor een goede (allrisk) inboedelverzekering of opstalverzekering, zodat je ook bent verzekerd voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

Een vleugje vintage

Back to the ’70’s is helemaal hip. Combineer moderne elementen en geef deze een vintage touch. Gebruik intense kleuren, zoals indigo groen, donkerbruin en diepblauw en combineer deze met goud- en koperelementen voor een New Classic-look. Dit zal je keuken direct een luxe uitstraling geven. De kleuren en materialen zijn ook nog eens erg praktisch, want vingerafdrukken, vlekken en krassen zullen hier niet snel zichtbaar op zijn.

Alles in één kleurtint

Slechts één kleurtint gebruiken, is dit niet een beetje saai? Integendeel zelfs, het gebruik van één kleur geeft je juist de kans om meerdere materialen en structuren te combineren of om bepaalde items er echt uit te laten springen.

Landelijke keukens

De landelijke woonstijl is weer helemaal terug van weggeweest, maar dan in een nieuw jasje. Vroeger was de landelijke keuken misschien een beetje truttig, nu is het ontzettend stoer met veel hout en natuurlijke materialen. Open keukenkasten of een mooie houten plank boven het keukenblad bieden je een plek om het leukste kookgerei tentoon te stellen.

De minimalistische keuken

De moderne, strakke keuken blijft een favoriet van velen. Deze keuken kenmerkt zich door strakke lijnen en weinig overbodige elementen. Vaak zijn de keukens voorzien van greeploze kasten en laden en zo min mogelijk afleiding. Hoewel de keukens zo min mogelijk elementen bevatten, mag je qua kleur alle kanten op gaan; van knalrood, diepzwart tot hoogglans wit.

Meer lezen

2 reacties op “5x de populairste keukentrends”

  1. Jens van der Wal schreef:

    Mijn vrouw wil graag mat zwarte keukenkastjes in ons nieuwe huis en dat vind ik prima, maar ik zou dat graag combineren met natuurlijke materialen. Het is interessant om te lezen dat natuurlijke materialen de keuken een warme uitstraling kunnen geven. Misschien kunnen we een houten werkblad overwegen om wat warmte in de keuken te brengen.

  2. Emma de Graaf schreef:

    Bedankt voor het uitleggen van de nieuwste keukentrends. Mijn man en ik zijn net verhuisd en de keuken die in ons nieuwe huis zit is niet helemaal onze smaak. Natuurlijke materialen spreken mij erg aan, hout en marmer vind ik een mooie combinatie, ik denk dat de landelijke keuken goed bij ons zou passen. Een houten plank boven het keukenblad vind ik ook altijd prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee