De buurjongen die een drumstel voor z’n verjaardag heeft gekregen of je huis in de winter heerlijk warm houden & in de zomer lekker koel. Het toevoegen van sfeer, verhogen van de privacy en het beheersen van de lichtinval zijn de bekendste functies van raamdecoratie. Maar, wist je dat raamdecoratie ook geluiddempend en isolerend werkt? In dit artikel geven we je advies over hoe je je huis kunt isoleren met raamdecoratie én geven we je nog een paar extra isolatietips die je gemakkelijk kunt verwerken in je interieur.

1 + 1 = 2!

Zoals eerder gezegd heeft raamdecoratie ook een isolerende functie. Wanneer je graag extra isolatie toe wil voegen aan je huis, kun je het beste kiezen voor verduisterende gordijnen. Hoe dikker de stof, hoe meer de stof isoleert en geluid dempt. Gordijnen zijn naast een praktische optie ook een hele stijlvolle optie die veel sfeer toevoegt aan je ruimte. 1 + 1 = 2! Heb je al andere raamdecoratie hangen? Gordijnen zijn perfect te combineren met andere raamdecoratie voor extra privacy en verduistering.

Plisségordijnen slaapkamer

Maak het jezelf gemakkelijk

Een belangrijke tip voor een optimale isolerende werking is het kopen van maatwerk raamdecoratie. Raambekleding op maat is tegenwoordig helemaal niet zo duur meer als men denkt. Daarnaast scheelt het je een hoop knip- & verstelwerk. Maak het jezelf extra gemakkelijk en laat de gordijnen bij je thuisbezorgen. Dat scheelt je sjouwen!

Overige tips om je huis te isoleren

Naast gevoerde gordijnen zijn er ook andere manieren om je kamer extra te isoleren. Onderstaande tips helpen je om de galm in je nieuwe huis te verminderen, de temperatuur aangenaam te houden en geluid te dempen:

  • Vul scheuren in het kozijn op en plaats driedubbelglas
  • Leg een vloerkleed neer of ga voor tapijt
  • Vervang holle deuren met deuren van massief materiaal
  • Verf je muren met geluidsabsorberende verf
  • Plaats meer (gevulde) boekenkasten in huis
  • Plaats tochtstrips onder je deuren om tocht tegen te houden

Heb jij nog isolatietips? Zo ja, welke kun je ons adviseren?