Eigenlijk zijn ze allang geen meisjes meer, maar zo voelen Reny en Amber, beiden HR-manager, zich wel als ze in hun keuken en moestuin bezig zijn.

Reny, het tuinmeisje, heeft een stadsmoestuin en Amber, het keukenmeisje, tovert als hobbykok met de oogst uit deze tuin de lekkerste gerechten op tafel.

Op hun blog demeisjesvandemoestuin.nl delen ze hun belevenissen, tips en recepten. 4 vragen aan de ‘meisjes’.

Hoe is het allemaal begonnen?

‘Op een avond na een heerlijk diner vroegen we ons af hoe we andere mensen konden leren lekker te koken met goede ingrediënten én daarmee bij te dragen aan duurzaamheid. Drie maanden later was De Meisjes van de Moestuin een feit en inmiddels zijn we twee jaar en veel blogs verder.’

Wat onderscheidt jullie blog van andere kook- en tuinblogs?

‘De combinatie van moestuin en keuken. Moestuinieren is nóg leuker als je weet wat je met de oogst kan doen. De tips en recepten delen we op een persoonlijke en toegankelijke manier, met een tikkeltje humor. We willen de lezer altijd een glimlach bezorgen.’

meisjes van de moestuin

Hoe ziet jullie ideale dag eruit voor de meisjes van de moestuin?

‘Dan is het altijd mooi weer. Lekker in de buitenlucht met de handen in de aarde. Na een hele dag druk te zijn geweest, verhuizen we naar het laatste zonnige hoekje van de tuin. Met goed gezelschap genieten we van lekker drinken en eten, natuurlijk gemaakt met producten uit eigen tuin. Heerlijk.’

Beste tip?

Tuinmeisje Reny: ‘Denk niet te lang na bij het inrichten van je moestuin. Begin met iets makkelijks, zoals sla of radijsjes. Je kunt altijd uitbreiden.’ Keukenmeisje Amber: ‘Gebruik goede ingrediënten als basis. Die zijn al zo rijk van smaak dat je het gerecht verder heel simpel kan houden.’

meisjes van de moestuin